Bewuster & Gezonder

Waarom is ontspannen belangrijk?

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Spanning en ontspanning

Ont-spannen betekent dat je spanning vermindert. Nu is spanning een heel breed begrip en kan zich op vele manieren uiten. Zodra je gaat bewegen span je een aantal spieren aan om in beweging te komen. Op een gegeven moment heb je je doel bereikt en ga je uitrusten, zitten en laat je je spieren ont-spannen. Dit werkt niet alleen zo bij spieren maar ook bijvoorbeeld met nadenken en concentreren. Spanning en ont-spanning horen elkaar af te wisselen.

Wat gebeurt er als je niet ontspant?

In het geval van spanning van de spieren merk je écht wel wanneer het tijd is om te rusten en ont-spannen. Je raakt vermoeid of je spieren gaan pijn doen bij overmatige belasting. Op een gegeven moment kun je gewoon niet meer verdergaan. Nu is de ene persoon meer getraind of heeft een goede voorraad aan voedingsstoffen om langer door te gaan dan een ander. Toch volgt er altijd een moment dat wel móet rusten. Zo werkt je lichaam gewoon.

Spieren en Spanning

 

Waar kun je spanning voelen?

Spieren zijn wel de voornaamste plaats waar je spanning snel opmerkt. Héél vaak zijn dat de spieren van nek en schouders. Hieruit komt ook vaak spierspanningshoofdpijn voort. Ook spieren in de rug zijn vaak gevoelig. Daarna volgen de spieren in armen en benen.

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Masseren van nek en schouders

Het masseren van nek, schouders en bovenrug is een heerlijke manier om de spieren aldaar te ontspannen. Zeker als daarbij een gel met magnesium voor ontspanning gebruikt wordt. Magnesium is hét mineraal dat helpt om te ontspannen en met een massage worden de pijnlijke en gespannen spieren direct bereikt.

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Spanning, stress en cortisol

Te veel of te langdurige lichamelijke spanning voel je dus vaak in de spieren. Er is nog een soort spanning die vooral in het hoofd ervaren wordt en te maken heeft met een overdaad aan gedachten. Deze soort mentale spanning heeft zeker ook gevolgen! Ook hier geldt dat na een periode van spanning en activiteit óók rust en ont-spanning nodig is. Gebeurt dit niet, dan sta je continue ‘AAN’ en het stresshormoon cortisol maakt overuren.

Waarom is ontspannen belangrijk voor je gezondheid?

 

Fysieke en mentale klachten

Langdurige stress kan leiden tot fysieke en mentale problemen. Fysieke symptomen van stress kunnen hoofdpijn, spierspanning, vermoeidheid, slaapproblemen en een verminderde weerstand zijn. Mentale symptomen van stress kunnen angst, depressie, concentratieproblemen en slecht geheugen zijn.

Ontspannen is belangrijk voor je gezondheid omdat het je lichaam helpt om te herstellen van stress. Wanneer je ontspant, verlaagt je bloeddruk, vermindert je hartslag en vermindert je cortisol-niveau. Dit helpt je lichaam om te herstellen van stress en je gezondheid te verbeteren. Bovendien helpt ontspanning je om je emotionele balans te herstellen en je mentale gezondheid te verbeteren.

Wat kun je doen om te ontspannen?

Een hele fijne manier om je te helpen ontspannen is het ondergaan van een Voetreflexmassage! Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar het heeft een zeer rustgevend en ontspannend effect op je hele lichaam. Dit komt omdat je op deze manier als het ware je hele lichaam meeneemt in de massage.

Het belangrijkste is dat je heel bewust momenten creëert voor jezelf om echt tot rust te komen. Zowel voor je lichaam als voor je gedachten en emoties. In mijn praktijk heerst rust en ik heb alle tijd voor je. Je hoeft even helemaal niets te doen. Het kan helpen om je te focussen op je ademhaling en bewust rustig en diep in- en uit te ademen. Hier kan ik je bij helpen.

Het effect van ontspanning

Ontspannen heeft veel voordelen. Het helpt je om je energie te herstellen, je stemming te verbeteren, je gedachten te ordenen en je creativiteit te vergroten. Het helpt je ook om je prestaties te verbeteren, je productiviteit te verhogen en je focus te verbeteren. Gun jezelf wel de tijd hiervoor! In het begin kun je je juist vermoeider voelen. Maar als je weet dat bijwerkingen van een voetreflexmassage tijdelijk zijn, is de verwachting dat je je uiteindelijk veel beter gaat voelen!

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Nog even wat klachten op een rij:

 

Als je jezelf teveel en te lang blootstelt aan spanningen en stress, ondermijn je daarmee op de duur je gezondheid! Klachten die kunnen optreden zijn:

  • Veel spierpijnen
  • Veel hoofdpijn
  • Slecht slapen
  • Vermoeidheid
  • Verminderde weerstand
  • Angsten
  • Depressie
  • Concentratiestoornissen
  • Verminderd geheugen
Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Zet jezelf op nummer 1!

Ontspannen begint met een keuze maken voor jezelf. Hoe voel jij je nu en heb je mogelijk last van te veel spanningen en stress? Wat zijn je mogelijkheden om meer rust en ontspanning te nemen? Waar verlang je naar? Hoe wil jij je voelen en wat kan je daarbij helpen? Wie kan je daarbij helpen? Neem eens de tijd om hier over na te denken. Het is goed om jezelf op nummer 1 te zetten! Pas als jij rustig en ontspannen bent kun je er óók voor een ander zijn. Wellicht kan een ontspannende Voetreflexmassage hierbij een begin zijn.