Bewuster & Gezonder

Massage nek en schouders

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Een ontspannende massage voor nek en schouders

 

Veel mensen hebben last van de spieren rondom hun schouders en spieren die naar de nek lopen. Deze voelen dan gespannen en pijnlijk aan. Dit kan je belemmeren bij de dingen die je doet en voelt niet fijn. Hoe zou het zijn als deze spieren wat meer ontspannen zijn? Een ontspanningsmassage met magnesium kan een goed idee zijn!

Hoofdpijn

Als de spieren, die naar de nek gaan, erg gespannen zijn kan dit ook hoofdpijnklachten geven. Een ontspanningsmassage van de nek, in mijn praktijk in Kesteren, met daarbij een massage van de aanhechtingspunten van de spieren op de schedelrand, geeft verlichting. Ik masseer met magnesiumgel en een extra zalf met ingrediënten die diep in de spieren doordringen.

Ontspanningsmassage nek en schouders

 

Naast de nek en schouders wordt ook de bovenrug meegenomen in de massage. Aan weerszijden van de wervelkolom bevinden zich grote spierbundels waar ook vaak spanning in zit. Daarom is het fijn om de ontspanningsmassage van nek en schouders uit te breiden met een massage van de bovenrug.

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Magnesium en warmte

Het gebied van de nek, schouders en bovenrug wordt eerst ingesmeerd met magnesiumgel. Dit wordt afgedekt met een warmtedeken waardoor de poriën open gaan staan en de magnesium goed in kan trekken. Dit alleen al voelt zeer weldadig aan! Daarna vindt de massage plaats met nog een extra zalf die mooie ingrediënten bevat om de spieren van nek, schouders en bovenrug nóg meer te ontspannen.

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Magnesium helpt om te ontspannen

Magnesium is hét ontspanningsmineraal en dus perfect om in te zetten bij een ontspanningsmassage van nek en schouders. Een massage op zichzelf is al ontspannend en de magnesium versterkt dit effect. Door je nek en schouders regelmatig te laten masseren zullen je spieren soepeler worden en voel jij je meer ontspannen.

Spieren slaan spanning op

Spieren zijn de opslagplaats van spanningen. Daarom is het ook goed om eens na te denken over de oorzaak van de spierklachten. Welke spanningen zijn er bij jou aanwezig? Wat kun je doen om die spanningen te verminderen? Als je niets doet aan de oorzaak van de klachten zullen deze terug blijven komen.