Voedingscoach Kesteren

Persoonlijke begeleiding

WAT HOUDT DIT IN?

Je kunt persoonlijke coaching zien als een vriendelijke, geduldige, aandachtige en heel persoonlijke hulp bij het aanleren van jouw nieuwe voedingsgewoontes. Want dát is waar je mee bezig bent. Je hebt het helemaal gehad met telkens weer een dieet volgen, afvallen en dan weer terugvallen in je oude eetgewoontes en nóg meer kilo’s aankomen. Je bent er NU helemaal klaar voor om, met écht persoonlijke hulp, gezonder, fitter en slanker te worden én blijven. Omdat je langer van het leven wilt genieten.

HOE WERKT DIT DAN?

Als je ervoor kiest om persoonlijke coaching te ontvangen, ben je serieus bezig met jouw gezondheid. Je kiest écht voor jezelf en wilt investeren in jezelf. Jij neemt je eigen beslissingen, ongeacht wat anderen hiervan vinden! Jouw focus ligt op jouw gezondheid en je vindt het fijn om vragen te kunnen stellen aan iemand die hier veel kennis over en persoonlijke ervaring mee heeft. Als jij twijfelt, vragen of een moeilijk moment hebt, kun je mij bereiken. Je kunt mij zien als jouw persoonlijke vraagbaak, ondersteuning en stok achter de deur. Iemand die jou (bij)stuurt, niet oordeelt en vertrouwen in je heeft.

ONDERSTEUNING DOOR BENFIT

BenFit

Het programma van BENFIT is een compleet lifestyle programma dat helemaal op maat gemaakt wordt voor jou. Eten, bewegen en relaxen zijn allemaal belangrijk en worden aan jouw persoonlijke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden aangepast. Voeding is wel het belangrijkste onderdeel van dit programma en we overleggen samen welke voedingspatroon het beste bij je past. Er zijn veel mogelijkheden! Denk aan een eenvoudig en basis voedingspatroon of kies voor gluten- en/of lactosevrij, koolhydraatbeperkt, natuurlijk, eiwitrijk, diabetes, paleo, vegetarisch of vegan. Het kan allemaal. Hiernaast is het ook mogelijk om beweegschema’s met thuisoefeningen te ontvangen.

LEES MEER OP DE SPECIALE PAGINA OVER BENFIT

MISSCHIEN HANDIG OM TE WETEN

Er is tijd en aandacht nodig om jou goed te leren kennen en begeleiden, stimuleren en motiveren. Dit gaat niet volgens een strak vooropgezet plan omdat iedereen uniek is! Dat maakt mijn werk zo leuk en boeiend. De hulp van het BENFIT programma is hierbij waardevol omdat dit helemaal ingericht kan worden zodat het bij jou past. We gaan samen aan de slag. Je moet het wel zélf doen maar je hoeft het zeker niet alléén te doen!

MEDISCHE ACHTERGROND

Omdat ik 20 jaar bij huisartsen en in apotheken heb gewerkt ben ik heel goed bekend met de reguliere medische wereld. Daarbij heb ik in 2020 het diploma voor Medische Basiskennis behaald. Verder ben ik opgeleid als orthomoleculair voedings- en suppletiedeskundige en hierin school ik mezelf heel regelmatig bij. In de 3-jarige HBO opleiding tot VoetreflexPlus™ therapeut leer ik meer over de manier waarop de Chinese geneeskunst tegen gezondheidsproblemen aankijkt. Door al deze kennis en ervaring te combineren weet ik goed wanneer ik iemand terug moet verwijzen naar de huisarts of een andere zorgverlener.

SUPPLEMENTEN

Met goede en volwaardige voeding krijg je veel gezonde stoffen binnen om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Toch kunnen er tekorten zijn en dan is het aan te bevelen om deze met behulp van supplementen aan te vullen. Ik geef advies over goede volwaardige basissuppletie en daarnaast kan het nodig zijn om extra aan te vullen. Dit is per persoon verschillend! Je ontvangt van mij een kortingscode en kunt dit dan zelf bestellen.

METEN IS WETEN

Gedurende het traject gebruik ik een aantal testen om je voortgang te monitoren. Zo ga je elke maand op de Tanita weegschaal staan om je gewicht, buikvet- en vochtpercentage te meten. Ook meet de weegschaal of je lichamelijke leeftijd overeenkomt met je werkelijke leeftijd (kan 15 jaar afwijken!). Hiermee worden bepaalde risicogebieden in kaart gebracht. Verder kan ik je bloedsuiker, cholesterol en stressniveau meten. Je ontvangt elke maand een overzicht van me met alle waardes.

HOE LANG IS BEGELEIDING NODIG?

Omdat het veranderen van je voedingsgewoontes in de praktijk langere tijd nodig heeft, start ik met een traject van minimaal 3 maanden. Deze periode is nodig om jou en je lichaam te laten wennen aan veranderingen. De kosten hiervan zijn € 347,-. Hierna is een onderhoudstraject mogelijk waarin we de contactmomenten afbouwen. Je ontvangt dan nog steeds elke week nieuwe voedings- en beweegschema’s. Je wordt echt intensief begeleid en bij de hand genomen. Juist omdat dit traject intensief is, kan ik een beperkt aantal mensen hiermee begeleiden. Over het algemeen ben je na 1 jaar in staat om zelfstandig bewustere en gezondere keuzes te maken.

Je kunt ook, na het afronden van een traject, kiezen voor extra losse coachingssessies. Bijvoorbeeld 3 maal een uur of 3 maal een half uur. Deze sessies zijn een jaar lang geldig. Zie deze mogelijkheid als een strippenkaart die je kunt gebruiken op het moment dat jij daar behoefte aan hebt.

Aanvullende coaching 3 maal 60 minuten

Vind je het fijn om, na afloop van het halfjaartraject, aanvullende  coaching te ontvangen op een moment dat dit voor jou nodig is? Wil je hiervoor ruim voldoende tijd inplannen? Maak dan een afspraak met me!

Aanvullende coaching 3 maal 30 minuten

Vind je het fijn om, na afloop van het halfjaartraject, aanvullende coaching te ontvangen op een moment dat dit voor jou nodig is? Heb je aan 30 minuten voldoende? Maak dan een afspraak met me!