Voedingscoach Kesteren

Persoonlijke coaching/begeleiding

WAT HOUDT DIT IN?

Je kunt persoonlijke coaching zien als een vriendelijke, geduldige, aandachtige en heel persoonlijke hulp bij het aanleren van jouw nieuwe voedingsgewoontes. Want dát is waar je mee bezig bent. Je hebt het helemaal gehad met telkens weer een dieet volgen, afvallen en dan weer terugvallen in je oude eetgewoontes en nóg meer kilo’s aankomen. Je bent er NU helemaal klaar voor om, met écht persoonlijke hulp, gezonder, fitter en slanker te worden én blijven. Omdat je langer van het leven wilt genieten.

HOE WERKT DIT DAN?

Als je ervoor kiest om persoonlijke coaching te ontvangen, ben je serieus bezig met jouw gezondheid. Je kiest écht voor jezelf en wilt investeren in jezelf. Jij neemt je eigen beslissingen, ongeacht wat anderen hiervan vinden! Jouw focus ligt op jouw gezondheid en je vindt het fijn om vragen te kunnen stellen aan iemand die hier veel kennis over en persoonlijke ervaring mee heeft. Als jij twijfelt, vragen of een moeilijk moment hebt, kun je mij bereiken. Je kunt mij zien als jouw persoonlijke vraagbaak, ondersteuning en stok achter de deur. Iemand die jou (bij)stuurt, niet oordeelt en vertrouwen in je heeft.

MISSCHIEN HANDIG OM TE WETEN

Er is tijd en aandacht nodig om jou goed te leren kennen en begeleiden, stimuleren en motiveren. Dit gaat niet volgens een strak vooropgezet plan omdat iedereen uniek is! Dat maakt mijn werk zo leuk en boeiend. Afgelopen jaren heb ik uitgebreide studies gedaan op het gebied van orthomoleculaire voeding en ook heb een goede basiskennis vanuit de Chinese Voedingsleer. Er is niet alleen maar één manier of methode die voor iedereen werkt. Mijn visie is dat JIJ gaat ontdekken wat werkt voor jou. Ik geef je praktische tips over voeding en jij voelt wat bij je past. We gaan samen aan de slag, stap voor stap. Je moet het wel zélf doen maar je hoeft het zeker niet alléén te doen!

MEDISCHE ACHTERGROND

Omdat ik 20 jaar bij huisartsen en in apotheken heb gewerkt ben ik heel goed bekend met de reguliere medische wereld en hoe zij klachten behandelen. Daarbij heb ik in 2020 het diploma voor Medische Basiskennis behaald. Verder ben ik opgeleid als orthomoleculair voedings- en suppletiedeskundige en hierin school ik mezelf heel regelmatig bij. In de 3-jarige HBO opleiding tot VoetreflexPlus™ therapeut heb ik geleerd over de manier waarop de Chinese geneeskunst tegen gezondheidsproblemen aankijkt. Door al deze kennis en ervaring te combineren weet ik goed wanneer ik iemand terug moet verwijzen naar de huisarts of een andere zorgverlener.

SUPPLEMENTEN

Met goede en volwaardige voeding krijg je veel gezonde stoffen binnen om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Dit is de basis. Toch kunnen er tekorten zijn en dan is het aan te bevelen om deze met behulp van supplementen aan te vullen. Ik geef advies over goede volwaardige basissuppletie en daarnaast kan het nodig zijn om extra aan te vullen. Dit is per persoon verschillend! Je ontvangt van mij een kortingscode en kunt dit dan zelf bestellen.

METEN IS WETEN

Gedurende het traject is er de mogelijkheid om elke maand even bij mij op de Tanita weegschaal komen staan om je gewicht, buikvet- en vochtpercentage te meten. Ook meet de weegschaal of je lichamelijke leeftijd overeenkomt met je werkelijke leeftijd (kan 15 jaar afwijken!). Hiermee worden bepaalde risicogebieden in kaart gebracht.

HOE LANG IS BEGELEIDING NODIG?

Omdat het veranderen van je voedingsgewoontes in de praktijk langere tijd nodig heeft, is het aan te bevelen om minimaal 3 maanden de tijd te nemen om veranderingen door te voeren. Je kiest zelf hoe je dit in wilt vullen. Ik werk met losse consulten, zowel online als live.

Natuurlijk start ik met een uitgebreide intake om in kaart te brengen wat je vragen en (gezondheids)problemen zijn. Mocht ik het idee hebben dat je andere begeleiding nodig hebt, zal ik dat zeker aangeven en je doorverwijzen.

Wil je eerst een kennismakingsgesprek, dan kan dat eenmalig gratis aangevraagd worden. Klik hier onder op ‘Afspraak maken’ en kies voor het kennismakingsconsult.