Human Design helpt om meer inzicht in jezelf te krijgen

Human Design Chart

Human Design

Leuk hoor, zo’n plaatje! Dat ziet er best interessant uit, maar wat zegt dat nou? Hoe kan dit je helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen? Wat betekent het allemaal? Het lijkt wel science fiction misschien. Ik kan me voorstellen dat er veel vragen zijn als je voor het eerst van Human Design hoort en zo’n plaatje ziet. Bij mij trok het direct mijn aandacht en ik wilde er méér over weten! Ik houd nu eenmaal van bijzondere en nieuwe dingen. Daar ga ik me dan in verdiepen en gaandeweg voel ik dan of ik daar verder mee wil gaan. In dit geval was dat zo!

Wat is Human Design?

Letterlijk vertaald is het ‘Menselijk Ontwerp’. Aan de hand van je geboortegegevens (datum, plaats en tijdstip) komt er een schema uit, zoals je bovenaan deze pagina ziet staan. Zo’n schema heet een Human Design Chart. Naast zo’n Chart komt er nog meer informatie, dat zul je zien als je jouw geboortegegevens invoert. Op de site van Jovian Archive kun je dit doen en een PDF downloaden met jouw gegevens. 

Wat kun je met Human Design?

Human Design is een systeem dat uit meerdere andere systemen is samengesteld. Van oude wetenschappen (Joodse Kabbala, Chinese I Tjing, Indische Chakraleer, Astrologie) en nieuwe wetenschappen (Kwantum,,Biochemie en DNA/Genetica). Het gaat ervan uit dat op het tijdstip van je geboorte bepaalde informatie in jouw systeem (lichaam, geest en ziel) komt. Dit noemen ze ook wel een blauwdruk. Je kunt achterhalen hoe jij ontworpen bent om te functioneren in het Leven. Heb je veel werkenergie of meer denkenergie? Ben je bedoeld om snel en instinctief te reageren en beslissingen te nemen of kun je er beter een paar nachtjes over slapen? Om een paar voorbeelden te noemen.

Hoe lees je een Human Design Chart?

Als je voor het eerst je Human Design Chart voor je ziet, waar begin je dan? Hoe lees je nu zo’n Chart? Mijn advies: begin rustig aan en bij de basis. Het is verleidelijk om meteen álles te willen weten, ik weet het! Omdat ik een echte onderzoeker ben, is dat wel wat ik gedaan heb. Toch wordt er telkens weer gezegd: begin met je type, strategie en autoriteit. Laat deze informatie tot je doordringen en ga hiermee experimenteren in de praktijk.

Is het waar, wat je leert bij Human Design?

Dat mag je helemaal zelf gaan ontdekken! Je hoeft het helemaal niet te geloven. Dat is een mooi uitgangspunt. Als de informatie je ‘pakt’ en intrigeert is het enige dat nodig is een nieuwsgierige en open houding. Ga het experiment aan om te ontdekken wat klopt voor jou. Als je dingen niet herkent kan het zijn dat je hierin bepaalde gewoontes en overtuigingen hebt aangenomen (dat noemen ze conditionering). Om hier los van te komen is tijd nodig en de bereidheid om op een andere manier naar het Leven te kijken. Laat je verrassen en verwonderen! 

Wil je alvast wat meer weten over Human Design?

Om je een voorproefje te geven over de informatie die je kunt verwachten, heb ik een korte presentatie in PDF vorm gemaakt. Op het moment van dit schrijven (juni 2023) is er 1 PDF beschikbaar. Houd deze pagina in de gaten, want er volgt nog meer informatie! Kun je niet wachten? Dan kun je natuurlijk altijd een consult bij me aanvragen. Normaal gesproken vraag ik hier € 69 voor, maar in de maanden juli en augustus 2023 bied ik dit aan met 50% korting! Als je dit wilt, stuur me dan een mail of Whatspp bericht. Je ontvangt dan een betaalverzoek van me en ik leg je uit hoe het verder in zijn werk gaat. Leuk? Laat het me dan weten!