Massage van je voeten

Voetreflexmassage

Laat je voeten eens masseren en ervaar hoe ontspannend dit is! Wie verlangt er nu niet naar een moment van rust en totale ontspanning? Even alle zorgen en stress laten verdwijnen?! Voorafgaand aan de massage kan een voetenbad met magnesium gegeven worden, dat voor extra ontspanning zorgt. Magnesium is immers hét ontspanningsmineraal!

Ontspanning

Hoe komt het dat massage van je voeten een zeer ontspannend effect heeft en goed is voor je gezondheid? Als je de voet masseert kun je dit vergelijken met een massage van je hele lichaam. Vanuit de Chinese visie op gezondheid wordt je hele lichaam weerspiegeld in de voeten (en ook in de handen en oren, maar ik beperk me nu tot de voeten). ONT-spanning neemt spanning weg. Hoeveel mensen kennen niet (te veel) spanning?! Door wat voor oorzaak dan ook? Je staat continu in de ‘AAN’ stand; dit kost véél energie en is niet goed voor je gezondheid.

Herstel

Door jezelf te (laten) ontspannen krijgt je lichaam RUST. Niet voor niets is bijvoorbeeld slaap zo belangrijk want die rust is nodig voor reparatie/herstel van lichaamsfuncties. Door massage van je voeten (en daardoor je hele lichaam) wordt de bloed- en energiedoorstroming verbeterd. Ook je zenuwstelsel wordt op een positieve manier beïnvloed.

Knuffelhormoon

Aanraking is heel belangrijk! Dat is wel uit vele onderzoeken gebleken. Baby’s kunnen niet zonder liefdevolle aanraking en eigenlijk verdwijnt deze behoefte nooit. Bij een ontspannen, liefdevolle aanraking wordt het zogenaamde knuffelhormoon oxytocine vrijgemaakt. Dit hormoon is goed voor de spijsvertering, de ademhaling, het geheugen en werkt zelfs pijnstillend.

Bewustwording

Je voelt vaak pas hoeveel stress je hebt als je gaat ontspannen! Dit effect kan optreden tijdens en ná een massage. Spanningen zijn dan losgelaten en je kunt je moe voelen. Dit is wel een goede reactie om je ervan bewust te worden hoeveel stress je eigenlijk hebt. Hoe vaker je jezelf deze ontspanning gunt, hoe beter je met de stress kunt omgaan. Je kunt je zelfs vitaler en energieker gaan voelen.

Andere klachten

Omdat via je voeten je hele lichaam behandeld kan worden is een massage van je voeten voor heel veel klachten geschikt. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, gewrichtspijn, buikklachten, darmklachten, huidklachten, verkoudheid en griep.

Masseren of behandelen?

Een massage heeft altijd een ontspannend effect en dat is heel fijn om te ervaren en kan altijd gegeven worden. Een behandeling die gericht is op specifieke gezondheidsklachten is wat uitgebreider. Als dit goed gebeurt, is er een uitgebreide intake nodig en onderzoek van de voeten. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld voor 5 tot 6 massages. Deze vinden dan ongeveer 1 x per week plaats. Meestal kan dit ook gewoon naast een reguliere behandeling plaatsvinden. Overleg met me als je hier meer van wilt weten.

Meer weten?

Wil je ervaren wat het effect is van een ontspannende massage? Dan ben je van harte welkom! Als je voor het eerst komt, krijg je vooraf een voetenbad met magnesium voor een ontspannen start. Heb je interesse in een serie behandelingen om een gezondheidsklacht te behandelen? Dat kan ook! Lees meer op de pagina over de VoetreflexPlus™ massage. Wil je direct een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook via de knop hieronder. Ik zie je graag in mijn praktijk!

VoetreflexPlus™ massage

Ontspannend en Ondersteunend voor je Gezondheid

Vanuit het ontspannende effect van een voetreflexmassage kun je werken aan het verbeteren van jouw gezondheid. Dit is het uitgangspunt. Later kunnen meer specifieke massages ingezet worden om je nóg beter te ondersteunen.

Persoonlijk Consult

Tijd en aandacht voor jou

Tijdens een Persoonlijk Consult sta jij centraal. Je kunt gewoon je verhaal vertellen en de vragen stellen die je bezig houden. Neem je tijd, ik luister. Soms is het al voldoende om gehoord te worden door iemand die geen oordeel heeft.