Voetreflexmassage brengt rust

Voetreflexmassage brengt rust

Belangrijke vragen over Voetreflexmassage

Waarvoor is een Voetreflexmassage? Wat doet het met je? Wat kun je merken van deze vorm van massage? Welk effect heeft een Voetreflexmassage? Wie heeft baat bij deze massage? De antwoorden hierop zijn belangrijk en hierna ga ik je er meer over vertellen.

Je zult lezen dat een Voetreflexmassage ervoor zorgt dat je je relaxter en rustiger voelt. De massage zorgt voor een betere doorstroming van bloed en energie (Qi) dat een positief effect op je gezondheid heeft. Je ervaart meer energie en minder klachten. Vrijwel iedereen mag een heerlijke en ontspannende Voetreflexmassage ontvangen.

voetreflexmassage brengt rust

Je lichaam in je voeten

Op je voeten bevinden zich zones die staan voor organen en systemen in je lichaam. Via onzichtbare meridianen staat alles met elkaar in verbinding. Je kunt het een beetje vergelijken met bloed- en lymfevaten die ook door je hele lichaam lopen. Deze vaten worden steeds kleiner en bereiken alle onderdelen tot in de kleinste cellen.

Als bloed en energie (Qi) goed stromen voel je je beter

Bloed bevat levensenergie (Qi) dat naar elke cel vervoerd wordt. Daarom is het belangrijk dat het bloed goed door kan stromen en alle cellen bereikt. Soms is er een blokkade in de doorstroming en dit geeft allerlei klachten. Bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid. Met een Voetreflexmassage help je om het bloed en de energie weer beter te laten stromen en zo kunnen klachten verminderen.

voetreflexmassage brengt rust

Tot rust komen met een Voetreflexmassage

Hoe kom je tot rust?

Meer rust en ontspanning ervaren, dat kan best een zoektocht en uitdaging zijn! Er is vaak zó veel te doen of anderen verwachten veel van je, op allerlei manieren. Zo kan het gebeuren dat je de hele dag bezig bent (vaak voor anderen) en het niet of moeizaam lukt om voor jezelf een ontspanningsmoment in te bouwen. Wat kun je doen om meer tot rust te komen?

Een moment voor jezelf

Als je altijd maar dóór gaat en aan het einde van de dag uitgeteld op bed ligt, zit de spanning nog volop in je lijf. De spanning van altijd maar ‘AAN’ staan. Hopelijk brengt de nacht wat rust, maar ook dit lukt niet altijd. Als je merkt dat je verlangt naar meer tijd en rust voor jezelf, luister hier dan naar. Dat verlangen is er niet voor niets. Het is niet gezond om altijd maar door te gaan. Zorg eerst goed voor jezelf, dan kun je pas goed voor een ander zorgen en dit is écht waar!

Ga eens voelen

Begin er eens mee om te voelen wat er allemaal gebeurt in je lichaam. Sta of zit eens even stil. Desnoods neem je hier even de tijd voor als je op het toilet zit! Ga met je aandacht naar je adem. Voel hoe je in- en uitademt. Hoe snel gaat dit? Waar gaat de adem naar toe? Ga met je aandacht naar je voeten, benen, buik, rug, armen, handen en hoofd. Wat gebeurt daar allemaal? Hier begint het mee, de aandacht voor jezelf. Voelt het onrustig, pijnlijk, vermoeid?

ERVARINGEN VAN KLANTEN

KLIK HIER om te lezen wat mijn klanten vertellen

voetreflexmassage brengt rust

Een Voetreflexmassage brengt rust

Kom tot rust met een Voetreflexmassage

Als je een afspraak maakt voor een Voetreflexmassage kies je bewust voor een rustmoment voor jezelf. Je hoeft even helemaal niets, alleen maar ontspannen. Je ligt comfortabel op mijn massagetafel, lekker toegedekt en de massage gaat beginnen. Adem rustig in en uit en probeer te voelen wat er gebeurt in je lichaam. Geef er aandacht aan. Luister er naar. Kom tot rust!

Waarom is rust zo belangrijk?

Rust is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Wanneer je lichaam en geest in balans zijn, voel je je energieker en kun je meer genieten van het leven. Maar hoe kom je tot rust? Voetreflexmassage kan hierbij helpen.

Je lichaam is er niet op gebouwd om altijd maar bezig te zijn. Zowel je lichaam als je mind (denken) hebben regelmatig rust nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Zo zijn we gemaakt. Als je altijd maar doorgaat put je jezelf uit. Het kan best een poosje goed gaan, maar dan is de batterij leeg. Er moet een moment komen om weer op te laden, nieuwe energie binnen laten komen. Er is ook rust nodig om te herstellen. Denk maar aan een operatie of ongeval, daarna is er tijd en rust nodig om weer op krachten te komen.

Hoe kan Voetreflexmassage helpen voor meer rust?

Als je last hebt van stress of spanning, dan is voetreflexmassage een goede manier om tot rust te komen. Het is een veilige en natuurlijke manier om je lichaam en geest te ontspannen. Je kunt een professionele behandeling krijgen om dit optimaal te ervaren. 

Het is belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen om tot rust te komen. Voetreflexmassage is een effectieve manier om je lichaam en geest te ontspannen en je energiebalans te herstellen. Probeer het vandaag nog uit en ervaar de voordelen van meer rust in je hoofd en minder spanning in je lijf!

Voetreflexmassage brengt rust

Een Voetreflexmassage voor meer energie

Meer energie ervaren na een Voetreflexmassage

Bij te veel spanning en stress in je leven raak je op den duur vermoeid. Misschien wel uitgeput. Wat kun je doen om weer meer energie te ervaren? Hiervoor staat dat je eerst rust en ontspanning nodig hebt. Zo kun je de batterij weer opladen. Het kan even duren voordat je dit gaat merken. Neem de tijd en dan zul je, na verloop van tijd, gaan merken dat er weer nieuwe energie komt. Regelmatig een Voetreflexmassage ondergaan kan hier zeker ondersteunend bij werken. Wees ook zuinig op de nieuwe energie. Hoe je doet is een zoektocht voor jezelf. Ik kan je daar bij helpen. 

Tips voor meer energie na een Voetreflexmassage

  • Bedenk waar je blij van wordt en doe dit zoveel mogelijk
  • Wees dankbaar voor alles wat goed gaat
  • Geniet van kleine dingen
  • Zeg vaker ‘nee’ tegen een ander en ‘ja’ tegen jezelf
  • Neem zo vaak je kunt een rustmoment
  • Adem bewust rustig, langzaam en diep in en uit
  • Eet en drink zo gezond mogelijk
Voetreflexmassage brengt rust