waar is een voetreflexmassage goed voor

Waar is Voetreflexmassage goed voor?

Waarbij kan Voetreflexmassage helpen?

Voetreflexmassage werkt ondersteunenend bij diverse gezondheidsproblemen en -klachten. Daarbij brengt het ook nog eens heerlijke ontspanning, wat ook weer een positief effect op je hele lichaam heeft. Veel voorkomende klachten waarvoor een voetreflexmassage ingezet kan worden zijn:

  • Stress en burn-out
  • Slecht slapen
  • Hormonale klachten
  • Hoofdpijn
  • Spijsverteringsproblemen
  • Spierpijn
  • Gewrichtspijn
  • Concentratieproblemen
  • Vermoeidheid
  • Huidproblemen
ERVARINGEN VAN KLANTEN

KLIK HIER om te lezen wat mijn klanten vertellen

waar is een voetreflexmassage goed voor

De werking van Voetreflexmassage

Hoe werkt een Voetreflexmassage?

Doordat de voeten, via onzichtbare meridianen, met allerlei organen en systemen in het hele lichaam verbonden zijn heeft een voetreflexmassage effect op veel gezondheidsklachten en -problemen. Het bloed gaat beter stromen en de energie van het bloed bereikt zo de betreffende onderdelen in het lichaam. Via de zenuwbanen worden signalen doorgegeven. Zo helpt een Voetreflexmassage om je lichaam beter te laten werken en minder klachten te ervaren.

Wat doet een Voetreflexmassage?

Alle cellen in je lichaam hebben zuurstof, bloed en voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. De Chinese visie op gezondheid voegt daar nog ‘levensenergie’, ook wel Qi genoemd aan toe. Deze levensenergie bevindt zich in het bloed. Via meridianen wordt deze levensenergie naar alle cellen in het lichaam gebracht. Deze meridianen komen ook uit in je voeten. Een massage van je voeten en onderbenen bevordert hiermee een goede doorstroming van deze Qi.

waar is een voetreflexmassage goed voor

Waar is een Voetmassage nog meer goed voor?

Ontspanning door een Voetreflexmassage

Eén van de meest gehoorde reacties na afloop van een Voetreflexmassage is wel: “ik wist niet dat het zó ontspannend was!”. Het is haast vergelijkbaar met een volledige lichaamsmassage omdat in je voeten je hele lichaam weerspiegeld wordt. Een andere reden is dat bij een massage het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt. Hierdoor voel je je fijn en ontspannen.

Een rustmoment

Het ontspannen gevoel dat ontstaat na een Voetreflexmassage komt ook doordat je even een heerlijk rustmoment voor jezelf neemt. Je hoeft even helemaal niets, je hoeft nergens aan te denken. Soms is dit een uitdaging voor mensen! Vaak ben je zó gewend om maar door te gaan met van alles, dat tijd nemen voor jezelf er bij in schiet. Gun jezelf dit moment, je lichaam zal er blij mee zijn.

waar is een voetreflexmassage goed voor

Een Voetreflexmassage om beter te slapen

Beter slapen met een Voetreflexmassage

Voor mijn opleiding heb ik een onderzoekje gedaan naar het effect van Voetreflexmassage bij slaapproblemen. De specifieke doelgroep was vrouwen ná de overgang. De uiteindelijke conclusie was dat een aantal Voetreflexmassages zeker verbetering te zien gaven op het slapen. Ook de aanvullende adviezen hierbij dragen bij aan een gezondere slaap.

Het slaaphormoon beter laten werken

Zo kan een massage erop gericht zijn de hormoonhuishouding beter te laten werken, waaronder ook het slaaphormoon melatonine. Maar wist je dat je darmen ook met een goede hormoonhuishouding te maken hebben? Daarom kan een massage gericht op de spijsverteringsorganen/darmen ook een mooi effect op een betere slaap hebben!

Aanvullende adviezen bij een Voetreflexmassage

Om een Voetreflexmassage zo veel mogelijk effect te laten hebben kan het ook nuttig zijn om aanvullende adviezen te krijgen. Daarom vraag ik ook altijd naar voeding en leefstijlgewoontes. Deze kunnen namelijk een groot effect op de gezondheid hebben! Een Voetreflexmassage alléén is zeker fijn en biedt ondersteuning naar een betere gezondheid, maar soms is er nog iets méér nodig. 

waar is een voetreflexmassage goed voor

Voetreflexmassage werkt heel breed!

Diverse massages mogelijk

Omdat de VoetreflexPlus™ massage naar het geheel kijkt van een probleem worden de inzichten van de Westerse geneeskunde, Natuurgeneeskunde en de Chinese geneeskunde meegenomen om te kijken hoe een gezondheidsprobleem of -klacht ontstaan kan zijn. De aandacht kan uitgaan naar meer rust in het systeem brengen, de spijsvertering optimaliseren, reinigen en ontgiften van het lichaam of meer gericht op een gezonde hormoonhuishouding. Voor al deze mogelijkheden zijn er specifieke massages mogelijk of een combinatie hiervan.

Voetreflexmassage voor het hele lichaam

Als je een afbeelding bekijkt van de zones op de voeten zie je dat vrijwel alles in het lichaam daar terug te vinden is. Als je dan ook nog eens weet dat werkelijk álles in het lichaam invloed heeft op het functioneren, dan kun je alleen maar verbaasd zijn over de complexiteit van de werking van het lichaam. Zelfs gedachten en emoties hebben invloed op het functioneren van de organen en systemen. 

De invloed van gedachten en emoties

Het feit dat je gedachten en emoties je gezondheid beïnvloeden verbaast mensen nog wel eens. Denk eens aan hoe je je voelt bij een examen of een sollicitatiegesprek. Vaak ben je nerveus en vind je het spannend. Hoe komt dit? Welke gedachten heb je hier dan bij? Wat voel je in je lijf? Buikpijn? Hoofdpijn? Moeite met concentreren? Misselijk?

Als je kortdurend bepaalde gedachten en/of emoties hebt is dit een normaal iets. Het kan vervelend worden als dit langer duurt en je hebt niet door dat dit ook nog eens bepaalde gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om je lichaam beter te laten functioneren is het als eerste belangrijk om te ontspannen! Vanuit ontspanning werken aan een betere gezondheid, dat is mijn uitgangspunt. Hierbij kan een Voetreflexmassage heel fijn helpen.

waar is een voetreflexmassage goed voor