Bewuster & Gezonder

Voetreflexmassage bij stress

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Hoe helpt Voetreflexmassage bij stress?

 

Als je veel last hebt van stress en je wilt weten wat helpt om stress te verminderen kom je veel adviezen tegen. Wist je dat een Voetreflexmassage een heel fijne manier is om meer rust en ontspanning te ervaren? Want dáár ben je naar op zoek. Stress betekent (te) veel spanning en je zoekt iets om de spanning te verminderen.

Een Voetreflexmassage heeft het effect van een totale lichaamsmassage. Door bepaalde zones en drukpunten te masseren wordt spanning afgevoerd en gaat de energie beter stromen. In eerste instantie kun je je na de massage vermoeider voelen. Dit komt omdat er nu afvalstoffen afgevoerd worden, wat nodig is om ruimte te maken voor nieuwe energie.

Stress verminderen

Wat te doen om stress te verminderen? Als je zoekt naar de betekenis van stress kom je woorden tegen als ‘spanning’, ‘druk’ en ‘belasting’. Het lijkt logisch en makkelijk om dan wat minder te doen van hetgeen bij jou stress veroorzaakt. Toch is het een uitdaging! Om stress te kunnen verminderen is het van belang om je allereerst bewust te worden van wát jou stress bezorgt.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Hoe kan ik stress verminderen?

Wat geeft jou stress? Waardoor ervaar jij stress? Als je dat helder hebt kun je gaan nadenken over de vraag ‘hoe kan ik mijn stress verminderen?’. Soms is het fijn om daar met iemand over te gaan praten. Of je gaat voor jezelf opschrijven wat je gevoelens hierover zijn. Het is belangrijk om gevoelens van stress niet (in je lichaam) op te slaan. Stress wordt vaak in je spieren opgeslagen.

Massage met magnesium voor de nek, schouders en bovenrug is super ontspannend. Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Wat helpt bij stress?

Naast praten of schrijven is het een goed idee om bijvoorbeeld je voeten te laten masseren bij stress. Omdat stress vaak in de spieren wordt opgeslagen is het fijn om spieren te laten masseren. Dit kan heel goed via je voeten omdat daar zones aanwezig zijn die met de spieren verbonden zijn. Je hebt het gevoel dat je hele lichaam gemasseerd wordt.

Stress in de spieren

Volgens de Chinese gezondheidsleer, die ten grondslag ligt aan de voetreflexmassage, worden (overmatige) spanningen opgeslagen in de spieren. Dat zie je zo mooi bij dieren die stress ervaren: die gaan helemaal trillen en zo verdwijnt de spanning via de spieren (het trillen) en het wordt niet in het lichaam opgeslagen. Wij mensen doen dit niet en zo blijft spanning aanwezig in ons lichaam/de spieren.

Voetreflextherapie bij stress

 

Wist je dat langdurige/overmatige stress ook voor een verstoring van de hormoonhuishouding zorgt? Een béétje stress is prima en daar kan ons lichaam goed mee omgaan. Mits er na de stress een periode van rust en ontspanning komt. Bij te veel en langdurige stress ontbreekt deze periode en de stresshormonen raken van slag. Met voetreflex bij stress, gericht op de zones van de hormonen, kan er weer rust en ontspanning in het lichaam gebracht worden.

Positieve stress

Stress is een breed begrip. Zodra je ’s morgens wakker wordt ervaart je lichaam al stress! Het hormoon cortisol wordt aangemaakt en zorgt ervoor dat je gaat bewegen. Hiervoor span je je spieren aan, je hartslag en ademhaling gaan sneller en je hoofd begint te denken. Ook als je je ergens op verheugt, reageert je lijf met ‘actie’. Houd je van bewegen en sporten? Ook dit is bewegen en spanning en allemaal (positieve) stress laughing

Negatieve stress

Naast de leuke en positieve stress bestaat er ook de minder aangename soort stress. Hiervan ervaar je vaak klachten wordt je meestal niet blij frown. Je werkt te veel/hard, je sport te veel, je dóet te veel (vaak voor een ander), je studeert of piekert te veel en hiernaast zijn er te weinig rustmomenten om éven te ontspannen, even de stress los te laten. Als dit te veel en te vaak voorkomt ga je dit merken in je lichaam en hoe je je gezondheid ervaart.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Voetreflex bij stress in het hoofd

 

Veel stress wordt ook ervaren in het hoofd. Het kan voelen alsof je hoofd te vol is en bonkt. Dit geeft veel druk en onrust en je kunt niet goed meer nadenken. Gedachten blijven maar malen. Je voelt je onrustig en verlangt naar rust en stilte. Je lichaam geeft dus aan wat nodig is (rust). Luister jij hier naar?

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Piekeren is ook stress

Teveel in je hoofd bezig zijn geeft ook stress. Dit kan gaan om studeren, nadenken, focussen, je zorgen maken of maar lopen piekeren en malen. Vooral dat piekeren kan eindeloos doorgaan in je hoofd. Je bent bezig om een situatie van alle kanten te beoordelen. Wat als ‘dit’ gebeurt of juist ‘dat’? Je probeert met alle mogelijke uitkomsten rekening te houden en daar een oplossing voor te bedenken. Hoe stop je nu met piekeren? Hoe zet je je hoofd op ‘pauze’?

Wat doet voetreflexmassage bij piekeren?

Bij stress die je in je hoofd ervaart kan een voetreflexmassage van de hoofdzones verlichting geven. Alles van het hoofd wordt weerspiegeld in de tenen. Een specifieke massage van alle tenen en bijbehorende drukpunten, gecombineerd met heerlijke ontspanningsgrepen, zorgt ervoor dat je hoofd even helemaal ‘leeg’ wordt. De spanning mag er uit en rust komt ervoor in de plaats.

Andere manieren om stress te verminderen

Naast het ondergaan van een heerlijke en ontspannende voetreflexmassage zijn er nog meer manieren om stress te verminderen. Denk ook eens aan yoga, wandelen in de natuur, fietsen, een douche of bad nemen, een goed boek lezen, een dagje naar de sauna, een lachfilm kijken of naar muziek luisteren. Ook een begeleide meditatie kan helpen of ademhalingsoefeningen. Als ambassadeur van Meditation Moments kan ik je 30 dagen gratis laten kennismaken met deze mooie meditatie app. Stuur me een bericht en je ontvangt de link van me.

Hoe voel je je na een voetreflexmassage?

Na een voetreflexmassage voel je je meestal rustig en ontspannen. Je kunt ook een algeheel gevoel van welzijn ervaren. Naarmate je meer massages krijgt, zul je merken dat je meer energie krijgt en dat je beter in staat bent om te gaan met stressvolle situaties. Voetreflexmassage is een effectieve manier om stress te verminderen. Het kan helpen bij het verlichten van stress, angst, spanning en andere emotionele problemen. Als je last hebt van stress of burn-out, dan is voetreflexmassage een goede optie om te overwegen.