Voetreflexplus massage

Voetreflex Plus™massage

Waarom een VoetreflexPlus™massage?

 • Gericht op ontspanning van lichaam en geest
 • Vanuit deze ontspanning werken aan je gezondheid
 • Behoud en herstel van je gezondheid
 • Het bloed en de energie in je lichaam gaan beter stromen
 • Een heerlijk rustmoment voor jezelf
 • De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd

VoetreflexPlus™massage

Er bestaat ‘gewone’ Voetreflexmassage en je hebt een VoetreflexPlus™ massage. Wat is dan die ‘Plus™’? Waarom wordt het zó geschreven en niet gewoon als voetreflexplus? En dan die ‘™’ erbij, wat betekent dat? Heeft het allemaal wel een speciale betekenis? Dat ga ik hierna uitleggen.

Om te beginnen met het ‘™’ teken: dit betekent ‘trademark’ en komt uit de VS. Het geeft aan dat er een aanvraag loopt voor een beschermd merk. Het is nog geen geregistreerd beschermd merk, daarvoor wordt het teken ‘®’ gebruikt. De opleiding bij Total Health gebruikt voor hun opleiding tot voetreflextherapeut de aanduiding ‘VoetreflexPlus™’. De ‘Plus’ staat voor de extra Chinese technieken bij de voetreflexmassage.

Voetreflexplus massage

Chinese Geneeskunde

De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen. Het is in China ook heel normaal om een voetreflexmassage in ziekenhuizen te geven, als aanvulling op andere behandelingen.

De specifieke toevoeging van de Chinese technieken bij de voetreflexmassge bestaat er uit dat de meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen mee gemasseerd worden. Ook rondom de knieën zitten belangrijke acupunctuurpunten die meegenomen worden. Dit alles maakt een voetreflexPlus™ massage zeer effectief, intens en compleet. 

Succes van VoetreflexPlus™ massage

In de VoetreflexPlusmassage worden westerse massagetechnieken en technieken uit de Chinese voetmassage gecombineerd. De westerse technieken zijn gebaseerd op de principes van de natuurgeneeskunde. Het uitgangspunt daarbij is het versterken en ondersteunen van de gezondheid en vitaliteit van de cliënt. Ook gaat men uit van de verbinding die er is tussen lichaam en geest.

Het grote succes van VoetreflexPlusmassage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

Methodiek van VoetreflexPlus™ massage

 • De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.
 • Ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

  De combinatie van de twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich heerlijk ontspannen, fit en vitaal.

  Voetreflexplus massage

  Hoe werkt een VoetreflexPlus™ massage?

  Via de voeten kan het hele lichaam behandeld worden. Dit is het uitgangspunt van de Chinese gezondheidsleer die hieraan ten grondslag ligt.

  Omdat alle organen in je lichaam in je voeten weerspiegeld worden kun je de werking van deze organen ook ondersteunen en stimuleren via een massage van de betreffende gebieden. Ook bepaalde accupunctuurpunten kunnen meegenomen worden. De klachten waarbij een massage ingezet kan worden zijn heel breed.

  Er kan ook een zachte, meer energetische, massage ingezet worden. Geef u helemaal over aan de diepgaande werking van deze massage.

  Om optimaal effect te ervaren van een VoetreflexPlus™ massage is het fijn om deze in alle rust te ondergaan. Vóór en na de massage is er voldoende tijd om een praatje te maken. Tijdens de massage is het fijn om stil te zijn. Op de achtergrond hoort u rustige muziek en ik zorg ervoor dat de temperatuur aangenaam is. Ook gebruik ik een heerlijk geurende olie. Dit helpt om u te ontspannen en optimaal te genieten.

  Wanneer is een VoetreflexPlus™ massage aan te raden?

  Omdat via de voeten het hele lichaam, alle functies en organen beïnvloed kunnen worden zijn er zeer veel klachten die kunnen verbeteren met VoetreflexPlus™ massages en behandelingen. Hieronder een greep uit veel voorkomende gezondheidsklachten. Hebt u een andere klacht, informeer gerust naar de mogelijkheden!

  • Stress gerelateerde klachten
  • Slaapproblemen
  • Buikpijn, maagpijn
  • Spijsverteringsklachten
  • Gewichtsbeheersing
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Vrouwenklachten
  • Huidproblemen
  • Zwakte van je immuunsysteem
  • Herstel na doorgemaakte Covid-19 infectie
  Voetreflexplus massage

  Wat kan ik merken van een VoetreflexPlus™ massage?

  Ook al wordt er behandeld voor klachten, de behandeling wordt in de meeste gevallen als zeer ontspannend ervaren! Toch zijn er ook mogelijke bijwerkingen van een Voetreflexmassage. Zo kan het zijn dat je spontaan meer gaat transpireren, dat je prikkelingen of sensaties voelt in je lijf. Je kunt het koud of warm krijgen en ook kun je emotioneel worden. Dit alles kan een gevolg zijn van het beter doorstromen van bloed en energie in je lichaam.

  Het ontspannende effect kan nog een poosje aanhouden na de massage! Je kunt je zelfs vermoeider voelen. Ook tijdelijke verergering van de klachten kan voorkomen. Het is wellicht handig om hier rekening mee te houden en het nog even een poosje rustig aan te doen! Lichte duizeligheid kan ook voorkomen. Ook kan het zijn dat je juist meer energie ervaart en de hele wereld aankunt! Het is altijd belangrijk om na een behandeling en de rest van de dag voldoende water te drinken omdat er afvalstoffen afgevoerd worden.

  Hoeveel kost een VoetreflexPlus™ massage?

  • Een losse massage van 30 minuten kost € 39
  • Een losse massage van 45 minuten kost € 49
  • Strippenkaart 3 massages van 30 minuten voor € 109
  • Strippenkaart 3 massages van 45 minuten voor € 129
  • Strippenkaart 5 massages van 30 minuten voor € 179
  • Strippenkaart 5 massages van 45 minuten voor € 209

  NB: de strippenkaarten dienen in 1 termijn bij aanvang van de behandelingen betaald te worden.

  U ontvangt een factuur en een betaalverzoek. Ook contante betaling is mogelijk. 

  Heb je nog meer vragen?

  Misschien heb je nog meer vragen over een Voetreflexmassage? Je kunt me altijd een bericht mail of Whatsapp (0628342282) sturen. Ik vind het altijd leuk om persoonlijke vragen te ontvangen! Aarzel dus niet om me te benaderen. 

  Voetreflexplus massage