Water

Hoeveel WATER drink jij eigenlijk op een dag? En dan bedoel ik zuiver water, zonder smaakje. Geen koffie, thee, aanmaaklimonade, bouillon, sapje, frisdrank of iets van alcohol. Want die bevatten wel water, maar ook andere stoffen. Nee, ik bedoel echt alleen maar schoon water, uit de kraan of uit een fles of pak. Ik ben heel benieuwd of je enig idee hebt.

Schoon water

Waarom is zuiver, schoon water dan zo belangrijk? Al die andere dranken bevatten toch ook veel water? Is dat niet voldoende dan? Dat is een vraag die me vaak gesteld wordt. En ik zal het uitleggen. Dit gaat het beste als je een vergelijking maakt met bijvoorbeeld het zemen van ramen. Hoe worden de ramen het beste schoon? Door met schoon water te zemen. Als je ramen echt smerig zijn, moet je het sop ook regelmatig verversen. Zo is het ook met je lijf. Je hebt het meest aan schoon water om alle functies goed te laten verlopen. Alle vervuiling (smaakjes) moet weggespoeld worden met het schone vocht. Hierdoor heb je er dus nóg meer van nodig! Hoe meer vervuiling in je lijf, hoe meer schoon water je nodig hebt om de afvalstoffen af te voeren

Functies

Water heeft heel veel functies in je lichaam. Je lichaam bestáát voor zo’n 75% uit water en van de hersenen wordt gezegd dat ze voor 85% uit water bestaan en je bloed zelfs 94%! Het is een oplos- en transportmiddel voor levensbelangrijke stoffen. Maar dat niet alleen, het is óók een voedingsstof en speelt een sleutelrol bij de stofwisseling van alle functies in je lichaam (zie ook het boek: ‘Water, het goedkoopste medicijn’ van dr. F. Batmanghelidj).

Uitgedroogd

Met een bodyscan (informeer bij mij naar de mogelijkheid hiervoor) kun je meten hoe het gesteld is met je vochthuishouding. Het kán gebeuren dat iemand echt voldoende water drinkt (ongeveer 30 ml/kg. lichaamsgewicht) en tóch uitgedroogd is. Hoe kan dit dan? Als je je lichaamscellen als bolletjes voorstelt, die dicht tegen elkaar aanliggen, is er ook nog ruimte tussen die cellen. Als je uitgedroogd bent, zit er wel vocht tussen de cellen, maar komt het niet IN de cellen. Als dit het geval is, gaat de ‘deur’ op de celwand niet open voor het vocht. Deze denkbeeldige deur gaat alleen maar open als er voldoende natrium en kalium aanwezig is in je bloed.

Oplossing

Natrium krijgen we over het algemeen ruim voldoende binnen! Denk maar even aan het gewone keukenzout, dat is natriumchloride. Zeker als je veel bewerkte producten eet (pakjes, bakjes, sauzen, kant-en-klaar) krijg je een overschot aan natrium binnen. Een deel van de oplossing is dan ook om dit soort producten drastisch te verminderen en meer vers en onbewerkt voedsel te eten. Een ander deel van de oplossing is om ‘s morgens vroeg een mespuntje Keltisch zeezout of Himalayazout te nemen met een halve liter lauw water. In deze zoutsoorten zitten heel veel mineralen, waaronder kalium. Hiermee zet je het deurtje op je cellen open om het vocht binnen te laten.

Bloeddruk

De volgende vraag die ik dan krijg: is dit niet gevaarlijk voor mijn bloeddruk? Dan zeg ik: wát gevaarlijk is voor je bloeddruk is teveel bewerkte producten nemen die boordevol schadelijk zout (natriumchloride) zitten! Mijn advies is dan ook: vervang dat schadelijke zout door een mespuntje Keltisch zeezout of Himalayazout. De mineralen die daar, van nature, in zitten, hebben geen effect op je bloeddruk. Je kunt het ook door het kookwater van je groente doen, geen probleem. De totale hoeveelheid zout die je dan binnenkrijgt, blijft ruim binnen de norm.

Bodyscan

Ben je benieuwd hoe het met jouw vochthuishouding is gesteld? Maak dan een afspraak om een bodyscan te laten maken. Hiermee krijg je een mooi beeld van jouw lichaamssamenstelling. Ook komen andere aandachtspunten aan de orde die ik met je bespreek. Wellicht is het raadzaam om naar je totale voedingspatroon te kijken en hier veranderingen in aan te brengen. Als jij dit wilt.

VoetreflexPlus™ massage

Ontspannend en Ondersteunend voor je Gezondheid

Vanuit een heerlijke ontspanning werken aan het verbeteren van jouw gezondheid. Dat is het uitgangspunt van de VoetreflexPlus™ massage. Tevens kunnen speciale massages ingezet worden om specifieke gezondheidsproblemen te verminderen.

Persoonlijk Consult

Exclusieve Persoonlijke Aandacht

Tijdens een Persoonlijk Consult sta jij centraal. Welke problemen of uitdagingen ervaar jij in je leven? Wat zou je willen veranderen en welke hulp heb je nodig? Ik luister naar je, stem me op je af en geef je handvatten om verder te komen.