Voetreflexmassage

Ontspannende massage Gelderland

Een ontspannende Voetreflexmassage

Mijn praktijk voor Voetreflexmassage bevindt zich in Kesteren wat in het Zuid-Westen van  Gelderland ligt. Bij een ontspanningsmassage denk je wellicht niet direct aan een massage van je voeten. Toch geeft deze massage een verrassend ontspannend effect!

Massage voor ontspanning

Een zachte massage heeft altijd een ontspannend effect. Dit komt doordat er bij zachte aanraking van de huid hormonen vrijkomen die hiervoor zorgen. Het zogenaamde knuffelhormoon oxytocine bijvoorbeeld. Hiervan wordt je rustig(er) en meer ontspannen. Ook een massage van je voeten en onderbenen heeft dit effect.

Het ontspannende effect van een voetreflexmassage ervaar je het beste als je je hier helemaal aan over kunt geven. Je hoeft helemaal niets te doen of te zeggen. Ervaar hoe dit voor je voelt. Gewoon even helemaal niets te hoeven! Je mag lekker liggen en luisteren naar een ontspannend muziekje. Je ruikt een subtiele geur van een olie met een ontspannend effect. Ook de olie waarmee je gemasseerd wordt versterkt het ontspannen gevoel. Het licht is gedimd en je wordt toegedekt met een dekentje.

Adem in en adem uit

Zodra je lekker ligt is het goed om nog iets verder tot rust te komen. Dit kan door je bewust te worden van je ademhaling. In welk tempo adem je? Kun je goed diep doorademen? Door hier aandacht aan te besteden en je ademhaling eventueel wat aan te passen, zal het makkelijker zijn om goed te ontspannen.

Je lichaam in je voeten

Je voeten bevatten zones die in verbinding staan met gebieden in je lichaam. Via onzichtbare meridianen maakt alles contact met elkaar. Je kunt het een beetje vergelijken met bloed- en lymfevaten die ook door je hele lichaam lopen . Deze vaten worden steeds kleiner en bereiken alle onderdelen tot in de kleinste cellen.

Een massage van je voeten kun je daarom vergelijken met een massage van het hele lichaam. 

Als bloed en energie (Qi) goed stromen voel je je beter

Bloed bevat levensenergie (Qi) dat naar elke cel vervoerd wordt. Daarom is het belangrijk dat het bloed goed door kan stromen en alle cellen bereikt. Soms is er een blokkade in de doorstroming en dit geeft allerlei klachten. Bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid. Met een Voetreflexmassage help je om het bloed en de energie weer beter te laten stromen en zo kunnen klachten verminderen. 

ontspannende massage in Gelderland

Massage voor ontspanning

Heb je een ontspannende massage nodig? Denk dan zeker eens aan een Voetreflexmassage. Ook kun je bij mij terecht voor een massage voor nek en schouders met magnesium.

Waar is een ontspanningsmassage goed voor?

Om hier antwoord op te geven is het goed om te beseffen dat spanning en ontspanning elkaar af moeten wisselen. Als je merkt dat je klachten hebt die met te veel spanning of stress te maken hebben is het goed te zoeken naar manieren die je helpen om deze overtollige spanning te verminderen.

Ontspanningsmassage in Kesteren

In mijn praktijk komen veel mensen voor ontspannende massage uit Kesteren, maar ook mensen uit Lienden en Opheusden weten me te vinden. Als je ontspannen bent verminderen de stressgevoelens en voel je je beter, rustiger. Je hartslag en bloeddruk dalen. Het bloed gaat beter stromen door je hele lichaam en er komt ruimte voor herstelprocessen. 

Vanuit ontspanning werken aan herstel

Mijn uitgangspunt is dat je pas kunt werken aan herstel van klachten als je ontspannen bent. Bij spanning in je lichaam houdt je de huidige situatie in stand. Het is een soort krampachtig vasthouden van energie. Ontspanning zorgt voor loslaten, stromen en afvoeren van wat niet meer nodig is. Als jij het toestaat! 

De controle loslaten

Spanning heeft te maken met het onder controle willen houden. Soms ben je jezelf hiervan niet eens bewust. Sta eens even stil en denk er eens over na. Wat doe je allemaal omdat je denkt dat het zo ‘moet’ of ‘hoort’? Hoe is dit zo ontstaan? Hoe zou je je voelen als deze spanning minder zou zijn? Kun je je voorstellen hoe ontspanning aanvoelt? 

Het gevoel van ontspanning

Als je je ontspannen voelt, voel je rust. Je ademt diep en rustig, je hartslag is laag. Je hoeft nergens aan te denken. Het is voldoende om met aandacht te voelen hoe je lichaam aanvoelt. Geef daar eens aandacht aan! Vanuit ontspanning lukt dit veel beter. Voel je hartslag en ademhaling. Meer is er niet nodig. 

ontspannende massage Gelderland