Bewuster & Gezonder

Voordelen van een voetreflexmassage

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

De 6 heilzame effecten van een Voetreflexmassage

 

  1. Stress en (spier)spanningen verminderen
  2. Bloedsomloop wordt verbeterd
  3. Versterken van het immuunsysteem
  4. Verbeteren van de spijsvertering
  5. Positief effect op de slaap
  6. Vermindering van pijn

1. Stress en (spier)spanningen verminderen

In de spieren worden spanningen en stress opgeslagen. Een Voetreflexmassage heeft een algemeen ontspannend effect op de spieren waardoor spanningen verminderen. Verder worden stresshormonen afgebroken door de massage en voel je je heerlijk rustig en ontspannen.

2. Bloedsomloop wordt verbeterd

De massage stimuleert de bloedcirculatie door het losmaken van stijve spieren en het activeren van zenuwuiteinden. De zones in de voet hebben via de zenuwbanen een rechtstreekse verbinding met het hele lichaam. Door de voeten te masseren en daar de bloedsomloop te activeren, gebeurt dit ook in het hele lichaam.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

3. Versterken van het immuunsysteem

Door de voeten te masseren verbetert de lymfestroom, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Hierdoor verbetert de weerstand en heeft het een positief effect op de gezondheid. Er zijn specifieke zones om de lymfestroom extra te stimuleren. Wel is het belangrijk dat je ruim voldoende zuiver water drinkt om de afvoer van afvalstoffen optimaal te laten verlopen.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

4. Verbeteren van de spijsvertering

Een goede spijsvertering staat aan de basis van een goede gezondheid. Een massage van de zones van de spijsvertering én de Milt- en Maagmeridiaan helpt om dit te stimuleren en activeren. De doorbloeding van de diverse organen die bij de spijsvertering betrokken zijn, verbetert. Denk aan de maag, alvleesklier en darmen.

5. Positief effect op de slaap

Het ontspannende effect van een Voetreflexmassage helpt zeker al mee om beter te slapen. Zeker als je de massage vroeg in de avond ondergaat en je daarna kunt nagenieten van dit effect. Verder helpt een voetreflexmassage om beter te slapen doordat er hormonen vrijgemaakt worden die gunstig zijn voor een gezonde slaap. Door de darmen worden ook hormonen aangemaakt en door deze mee te nemen in de massage kan dit helpen om beter te slapen.

6. Vermindering van pijn

Het pijnstillende effect van een Voetreflexmassage heeft er mee te maken dat er stoffen vrijgemaakt worden met de massage die een pijnstillend effect hebben. Door de massage krijgen de hersenen een signaal om deze pijnstillende stoffen (endorfines) aan te maken.

Welke voordelen heeft een voetmassage nog meer?

 

Om nog meer voordelen van een massage van je voeten te ervaren is een regelmatige herhaling hiervan aan te raden. Zo geef je je lichaam het signaal dat er ‘iets’ in gang gezet mag worden. Door regelmatige Voetreflexmassages stimuleer je de doorbloeding en doorstroming van levensenergie (Qi). Het bloed en de levensenergie wordt naar alle cellen van je lichaam vervoerd en dit heeft een positief effect op je gezondheid.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Wat gebeurt bij een Voetreflexmassage?

Op je voeten bevinden zich zones die in verbinding staan met diverse onderdelen in je lichaam. Deze verbinding komt tot stand door zenuwbanen en meridianen, waar levensenergie doorheen stroomt. Dit is een visie uit de Chinese gezondheidsleer en wordt ook toegepast bij acupunctuur. Doordat de zones en meridianen op de voeten worden gemasseerd gaat er een signaal naar bijvoorbeeld een orgaan in je lichaam. Dit orgaan krijgt dan meer levensenergie en gaat beter werken.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Overtuig jezelf van de voordelen van een Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een geweldige manier om de gezondheid te verbeteren. Het is een effectieve manier om stress en spierspanningen te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren, het immuunsysteem te versterken, de spijsvertering te verbeteren, betere slaap te ervaren en pijnen te verlichten. Door het masseren van specifieke punten op de voeten worden er reflexzones gestimuleerd die corresponderen met bepaalde organen en systemen in het lichaam. Hierdoor kunnen verschillende symptomen worden verlicht, waardoor de algehele gezondheid wordt verbeterd. Voetreflexmassage is ook een geweldige manier om de energiebalans in het lichaam te herstellen, wat ook bijdraagt aan een verbetering van de gezondheid en het welbevinden.