Voetreflexmassage

Hoe werkt Voetreflexmassage?

Voetreflexologie, hoe werkt het?

De ene keer lees je ‘Voetreflexmassge’ en een andere keer ‘Voetreflexologie’. Is dit hetzelfde en hoe werkt het? Met allebei deze woorden wordt hetzelfde bedoeld. Reflexologie betekent dat zich op de voeten (reflex)zones bevinden die corresponderen met onderdelen in het lichaam. Je hele lichaam wordt in je voeten weerspiegeld. Als je naar de afbeelding kijkt kun je verschillende onderdelen van het lichaam terugvinden:

 

 • De tenen staan voor alles in en op het hoofd
 • De bal van de voet (onderzijde) is de zone van de longen en het hart
 • Het middengedeelte van de voet (onderzijde) is het gebied van de romp en hier bevinden zich alle spijsverteringsorganen
 • De hak van de voet kun je als het bekkengebied zien
 • De wervelkolom loopt aan de binnenzijde/zijkant van de voet
 • Aan de buitenzijde/zijkant vind je de zone van armen en benen
hoe werkt een voetreflexmassage

Wat is het nut van Voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een vorm van massage die gericht is op het verlichten van spanning, pijn en klachten in je lichaam via je voeten. Het is een holistische therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op de voeten, die corresponderen met onderdelen in het lichaam. Door deze drukpunten te masseren, kunnen blokkades worden opgeheven en kan het lichaam weer beter functioneren.

Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen die last heeft van spanning, pijn of andere klachten. Het is ook een goede manier om stress te verminderen en het algemene welzijn te verbeteren. Omdat voetreflexmassage zo’n milde behandeling is, is het ook geschikt voor mensen met chronische aandoeningen of beperkingen.

hoe werkt een voetreflexmassage

Wat doet Voetreflexmassage met je lichaam?

Je lichaam in je voeten

Je voeten bevatten zones die in verbinding staan met gebieden in je lichaam. Via onzichtbare meridianen maakt alles contact met elkaar. Je kunt het een beetje vergelijken met bloed- en lymfevaten die ook door je hele lichaam lopen. Deze vaten worden steeds kleiner en bereiken alle onderdelen tot in de kleinste cellen.

Als bloed en energie (Qi) goed stromen voel je je beter

Bloed bevat levensenergie (Qi) dat naar elke cel vervoerd wordt. Daarom is het belangrijk dat het bloed goed door kan stromen en alle cellen bereikt. Soms is er een blokkade in de doorstroming en dit geeft allerlei klachten. Bijvoorbeeld pijn of vermoeidheid. Met een Voetreflexmassage help je om het bloed en de energie weer beter te laten stromen en zo helpt een Voetreflexmassage om klachten te verminderen.

Wat is het effect van Voetreflexmassage

De effecten van Voetreflexmassage op je lichaam kunnen verklaard worden door het feit dat bloed en Qi beter gaan stromen in heel je lichaam. Hierdoor zal alles in je lichaam beter gaan functioneren. Je behandelt hiermee dus indirect het hele lichaam. Deze manier van behandelen komt uit de Chinese geneeskunde en is daar al duizenden jaren bekend. Hier in het Westen vinden veel mensen dit nog wat onwennig. Qi, levensenergie, is voor het blote oog onzichtbaar en soms lastig te begrijpen. Het is mooi om alle ideeën en gedachten hierover te laten voor wat ze zijn en gewoon eens zelf te komen ervaren wat jij ervan merkt.

Hoe vaak mag je een voetreflexmassage?

Het is aan te raden om een voetreflexmassage minstens één keer per maand te ondergaan. Als je last hebt van chronische aandoeningen of beperkingen, kan het nuttig zijn om vaker een voetreflexmassage te ondergaan. Bij bepaalde chronische aandoeningen is het belangrijk om te overleggen met je arts voordat je begint met voetreflexmassage. Je kunt ook altijd even met mij overleggen.

hoe werkt een voetreflexmassage

6 Heilzame effecten van massage van je voeten

De invloed van voetreflexmassage op je lichaam is verrassend! Er zijn veel voordelen verbonden aan een voetreflexmassage. Hieronder staan de zes meest voorkomende:

 1. Verlichting van spanning en pijn: Voetreflexmassage helpt bij het verlichten van spanning en pijn in de voeten.
 2. Verbetering van de bloedcirculatie: Door de drukpunten te masseren, wordt de bloedcirculatie verbeterd, wat leidt tot meer energie en een betere gezondheid.
 3. Stimulatie van het immuunsysteem: Voetreflexmassage stimuleert het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen infecties en ziektes.
 4. Vermindering van stress: Voetreflexmassage helpt bij het verminderen van stress door het verlichten van spanning en het verbeteren van de bloedcirculatie.
 5. Verbetering van de spijsvertering: Voetreflexmassage helpt bij het verbeteren van de spijsvertering door de darmen te ontspannen.
 6. Verbetering van de slaap: Voetreflexmassage helpt bij het verbeteren van de slaap door spanning en stress te verminderen.
hoe werkt een voetreflexmassage