VoetreflexPlus™ massage

Rust in je hoofd en lijf

Ben jij iemand die altijd klaar staat voor een ander? Ga jij steeds maar weer dóór, ook al heb je geen zin en ben je moe? Is het druk in je hoofd met allerlei gedachten en zorgen? Verlang je naar rust in je hoofd en lijf, maar weet je niet hoe je dit kunt bereiken? Lees dan verder…

Sta jij altijd ‘AAN’?

Als je je herkent in de hiervoor genoemde situatie, dan sta je altijd ‘AAN’. Je gedachten gaan maar door en je lichaam krijgt te weinig rust. Hoe voel je je hierbij? Dat is een belangrijke vraag! Als je merkt dat je slechter kunt functioneren, minder energie hebt, allerlei vage klachten krijgt en minder plezier beleeft aan het leven, dan kan het nuttig zijn om hulp te zoeken.

Wat doet ‘AAN’ staan met je?

Als je altijd ‘AAN’ staat is er een hormoon dat de boventoon voert en dat is cortisol. Dit zorgt ervoor dat je lichaam klaar is voor actie. De andere kant is dat bepaalde functies minder goed werken. Zoals je spijsvertering. Daar is juist rust voor nodig! Dus te lang en te veel ‘AAN’ staan is ongunstig voor de verwerking van alles wat je eet en drinkt. Voedingsstoffen worden niet goed opgenomen en hierdoor krijg je nóg meer klachten.
Ook altijd maar druk zijn in je hoofd zorgt op den duur voor problemen. Als gedachten maar doorgaan en zich herhalen wordt het moeilijker om je ergens op te concentreren en focus te houden. Het lijkt wel alsof je gedachten met je op de loop gaan!

Wil je meer rust ervaren?

Wist je dat een massage van je voeten een prima manier is om je te helpen meer rust te ervaren? In je voeten wordt je hele lichaam weerspiegeld en door een massage breng je meer rust in het hoofd en hele lichaam. Het hormoon oxytocine wordt aangemaakt, wat ook wel het ‘knuffelhormoon’ wordt genoemd. Ook de productie van serotonine wordt gestimuleerd. Beide hormonen kun je zien als de tegenhanger van het stresshormoon cortisol. Je gaat ontspannen!

Nog meer voordelen van een massage

Naast de stimulering van ontspannende hormonen verbetert een massage ook de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen. Bij te veel spanning stroomt het bloed vaak niet goed dóór, bijvoorbeeld door de spieren. Dat kan aanvoelen als pijn en stijfheid. Een goede doorbloeding is ook belangrijk voor het vervoer van voedingsstoffen naar de cellen en het afvoeren van afvalstoffen.
Ten slotte is een regelmatige massage goed voor je weerstand. Dit komt omdat de aanmaak van witte bloedcellen gestimuleerd wordt wat helpt om virussen en bacteriën te bestrijden. Door de verlaging van het hormoon cortisol krijgt het lichaam ook de gelegenheid voor herstelprocessen zodat je weerstand verbetert!

Kom tot rust met een Voetreflexmassage

Voel je welkom in mijn praktijk voor VoetreflexPlus™ massage. De ‘Plus’ staat voor Chinese massagetechnieken die een diepgaande werking hebben. Een massage vindt in alle rust plaats en wordt ondersteund met een heerlijk geurende olie. Gun jezelf dit moment van rust en ontspanning om je gezondheid te ondersteunen.

VoetreflexPlus™ massage

Ontspannend en Ondersteunend voor je Gezondheid

Vanuit een heerlijke ontspanning werken aan het verbeteren van jouw gezondheid. Dat is het uitgangspunt van de VoetreflexPlus™ massage. Tevens kunnen speciale massages ingezet worden om specifieke gezondheidsproblemen te verminderen.

Persoonlijk Consult

Exclusieve Persoonlijke Aandacht

Tijdens een Persoonlijk Consult sta jij centraal. Welke problemen of uitdagingen ervaar jij in je leven? Wat zou je willen veranderen en welke hulp heb je nodig? Ik luister naar je, stem me op je af en geef je handvatten om verder te komen.