Persoonlijke Ontwikkeling

Weet je wie jij bent?

Ontdekken wie jij bent bij Bewuster en Gezonder in Kesteren

Bij veel mensen komt er een moment in het leven de vraag ‘weet je wie jij bent?’ naar boven. Dan ga je ‘op zoek naar jezelf’ zoals ook wel wordt gezegd. Waar komt de behoefte, om een antwoord hierop te vinden, toch vandaan? Vaak loopt er iets niet lekker in je leven en vraag je je af wat jouw invloed hierop is of kan zijn. Wat kan/zal er veranderen als je het antwoord op de vraag gaat zoeken? Op welke manier kun je de zoektocht beginnen?

Waar komt de vraag vandaan?

 

Het feit dat de vraag ‘weet je wie jij bent?’ of ‘wie ben ik?’ gesteld wordt, betekent dat er iets is gebeurd in je leven wat je aan het denken heeft gezet. Dat kan iets ingrijpends zijn zoals ziekte, een ongeval, overlijden, problemen op het werk, bij familie of in een relatie. Maar het kan ook komen naar aanleiding van iets wat je hebt gehoord, gezien of gelezen. Net alsof er een soort knop is omgezet en je met andere ogen naar jezelf en hoe jij je leven leidt gaat kijken.

“Wees jezelf! Een origineel is altijd

meer waard dan een kopie.”

Op zoek naar jezelf

 

Op het moment dat je jezelf gaat afvragen wie jij bent, kan het zijn dat je hier niet direct een antwoord op hebt. Je kunt je naam noemen en vertellen wat je doet in het dagelijks leven. Toch is dat niet wie jij BENT! Misschien is er iets gebeurd waar je op een bepaalde manier op hebt gereageerd en voelt dit niet goed. Hoe komt het dat je (altijd) op een bepaalde manier reageert? Zou je dit willen veranderen? Ben je dan nog wel ‘jezelf’? Is dat niet vreemd, ben je niet altijd jezelf? Wil je misschien iets veranderen aan/bij/in jezelf? Wat is de reden dat je dit zou willen? Hoe zou je je willen voelen? Wat zou je willen doen?

Ontdekken wie jij bent bij Bewuster en Gezonder in Kesteren

Jezelf zijn

 

Als je iets in het gedrag van jezelf wilt veranderen, ben je dan nog wel jezelf? Het kan helpen om te weten dat vrijwel al ons gedrag aangeleerd is. Vanaf onze geboorte en gedurende heel ons leven worden we beïnvloed door de mensen en omstandigheden om ons heen. Als kind krijg je te horen hoe je je hoort te gedragen, wat ‘goed’ en ‘fout’ is en je hoort meningen en overtuigingen van anderen om je heen. Familie, vrienden, op school, werk, boeken, radio en televisie. Al deze invloeden maken jou tot wie je nu bent en hoe je je bent gaan gedragen. De eerste 7 jaar van je leven is deze invloed het sterkst. Dit wordt ook wel conditionering genoemd. Later ga je je verder ontwikkelen en krijg je steeds meer je eigen mening en overtuiging. Toch kun je je nog steeds afvragen in hoeverre dit werkelijk van jouzelf is!

Jij bent pure Liefde. Ontdek het met Bewuster en Gezonder uit Kesteren

Je hebt jezelf op een bepaalde manier ontwikkeld door alles wat je hebt meegemaakt. Er kan een moment komen dat je niet meer tevreden bent met je leven. Waar komt dat gevoel vandaan? Ik zie het als een teken om eens even stil te staan en na te gaan denken. Het gevoel is er niet voor niets! Jouw ziel, jouw échte ‘ik’ wil jou iets vertellen. Dat is hoe ik het zie. Je mag gaan nadenken over wie jij ten diepste écht bent en dit is een hele mooie reis. Je kunt dit proces ook wel DEconditionering noemen. Loskomen van alle meningen en overtuigingen die je voor ‘waar’ hebt aangenomen. Jij bent bedoeld om op een bepaalde manier je leven vorm te geven hier op aarde.

Deconditioneringsproces

 

Er is een methode die je kan helpen onderzoeken hoe jouw oorspronkelijk ontwerp er uit ziet. Deze methode heet Human Design. Het helpt je om op een andere manier naar jezelf te kijken. Je krijgt duidelijke en praktische handvatten aangereikt om mee te gaan experimenteren. Je leert hoe je op een andere manier kunt reageren op situaties in het leven en beslissingen nemen. Ben jij wel bedoeld om fysiek heel hard te werken of past het meer bij je om een adviserende rol te hebben? Het is niet zo dat je ineens een heel ander persoon wordt als je over jezelf en je gedrag gaat nadenken. Wel kan het zijn dat jij je gedrag gaat veranderen. Je gaat anders reageren op mensen en situaties. Meer in lijn met je eigen unieke blauwdruk. Het doel is dat jouw leven daarmee veel soepeler gaat verlopen, op een manier die helemaal bij jou past. Een leven vol vreugde en liefde!

Zodra je met Human Design gaat experimenteren ga je het deconditioneringsproces aan. Je gaat je, stap-voor-stap, ontdoen van allerlei overtuigingen die je voor ‘waar’ hebt aangenomen. Telkens mag je weer iets loslaten en je komt steeds dichter bij je eigen unieke kern, je ware ‘ik’. Dan ga je ontdekken wie jij bent en wat de bedoeling van jouw leven hier op aarde is. Hoe mooi zou het zijn als we dit allemaal gaan ontdekken en in harmonie met elkaar mogen en kunnen leven. Elk met onze eigen talenten en kwaliteiten. Het één is niet beter dan het ander. Alles is goed zolang we maar respect hebben voor elkaar en open staan om met elkaar een liefdevolle verbinding aan te gaan. Dat is de kern en daar wordt de wereld mooier van.

Altijd vanuit Liefde

De basis van nadenken over jezelf en hier onderzoek naar doen gebeurt altijd vanuit Liefde. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’ alleen maar een groeiend bewustzijn in je persoonlijke ontwikkeling. Bewust bezig zijn met jezelf en ontdekken wat jij hier op aarde komt doen of brengen is een prachtige reis. Tijdens dit proces leer je om angsten en twijfels los te laten en meer vanuit vertrouwen te leven. Zo draag je bij om de wereld mooier en liefdevoller te maken. Ben jij hier klaar voor? Dan ontmoet ik je graag!