Bewuster & Gezonder

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Belangrijke dingen die je moet weten over Voetreflextherapie

Er zijn verschillen én overeenkomsten tussen Voetreflextherapie en Voetreflexmassage. Als ik Voetreflextherapie zeg, zeg ik ook VoetreflexPlus therapie. Want dat is de 3 jarige HBO opleiding die ik heb gevolgd. Naast kennis uit de reguliere Westerse gezondheid en inzichten uit de Natuurgeneeskunde werkt deze massagevorm ook met inzichten uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG of TCM).

Voetreflexzonetherapie

Het uitgangspunt bij de Voetreflextherapie is dat er zich zones op de voeten bevinden die in verbinding staan met organen en systemen in je lichaam. Deze verbinding komt tot stand via meridianen, ook wel energiebanen genoemd. Je kunt deze niet zien maar ze lopen, net als bloedvaten, door heel je lichaam naar alle organen en cellen. Het is de bedoeling dat de energie vlot en soepel doorstroomt in de meridianen. Een massage van de zones van de voeten draagt hieraan bij.

Gericht werken aan een gezondheidsprobleem

Met Voetreflextherapie ga je gericht werken aan een gezondheidsklacht of -probleem. Het is méér dan alleen een massage. Met deze vorm van behandelen is er allereerst een uitgebreide intake nodig. Er worden veel vragen gesteld om een beeld te krijgen van de klachten en waar deze mogelijk mee te maken hebben. Ook een eerste onderzoek van de zones van de voeten hoort hierbij. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld van 5 tot 6 massages.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Hoe werkt Voetreflextherapie?

 

Westers, Natuurgeneeskunde en Chinees

Met de VoetreflexPlus™ massage/therapie worden de inzichten van zowel de Westerse Geneeskunde, Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde gebruikt. Een hele holistische aanpak waarbij het uitgangspunt is dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en dat gedachten en emoties een hele belangrijke rol spelen bij de gezondheidsbeleving.

Voetreflexmassage bij Bewuster en Gezonder in Kesteren.

Betere doorstroming van bloed en levensenergie (Qi)

De vraag is vaak: helpt Voetreflextherapie wel? Gelukkig zijn er ruim voldoende ervaringsverhalen van mensen die dit kunnen beamen. Er is ook wel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar voordat dit goed geaccepteerd en gewaardeerd wordt, duurt vaak lang. De reden dat Voetreflextherapie effect heeft wordt uitgelegd door een betere doorbloeding en doorstroming van levensenergie naar verstoorde gebieden in het lichaam. Dit is een holistische visie die steeds meer geaccepteerd wordt.

Aanvullende adviezen

Zo kan het zijn dat je ook aanvullende adviezen over je voeding en/of leefstijl meekrijgt. Tijdens de massage worden ook de meridianen op de onderbenen of onderarmen meegenomen. Hier bevinden zich belangrijke punten die tijdens de massage extra aandacht nodig kunnen hebben. Dit kan gevoelig of pijnlijk zijn. Door deze punten te masseren wordt de doorbloeding en energiedoorstroming weer op gang gebracht.

Welke voordelen heeft Voetreflextherapie?

  • Makkelijk toepasbaar
  • Geschikt voor vrijwel iedereen
  • Zeer ontspannende werking
  • Er wordt breder gekeken dan alleen een klacht of probleem
  • Er wordt naar je geluisterd