recept
Zomerse Fruittaart
Wat een kleurrijke taart! Vol met zomers fruit en een frisse, romige vulling van cashewnoten. De bodem is zoet van dadel en knapperig met noten. Samen is dit een onweerstaanbaar lekkere traktatie.
Dit zijn de ingrediënten voor de bodem:
- 8 el. havermout
- 125 gram dadels zonder pit
- 2 el. honing (of andere zoetstof naar keuze)
- 40 gram kokosolie
- 2 handjes vol amandelen en/of walnoten of andere noten naar keuze en smaak
Dit zijn de ingrediënten voor de vulling:
- 200 gram cashewnoten
- 150 ml. amandelmelk
- 80 gram honing (minder mag ook)
- 1-2 tl. vanillepoeder
- rasp van 1/2 biologische citroen
- 1 el. citroensap
- rasp van 1 biologische sinaasappel
- snuf zout
- 150 gram gesmolten en afgekoelde kokosolie
Benodigdheden topping:
Vers fruit naar keuze, gebruik veel verschillende kleuren. Denk aan aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, ananas, kiwi, banaan, sinaasappel, druiven etc.
Zo maak je het:
Begin 1 nacht van te voren met het weken van de cashewnoten in ruim water.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender en mix tot een kruimig en plakkerig geheel. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en stort de mix hierop. Druk gelijkmatig aan met een vork, lepel of je vingers.
Giet de cashewnoten af en meng met alle overige ingrediënten in de blender tot een mooie, gelijkmatige en romige massa. Proef of je nog iets toe wilt voegen. Is de smaak naar je zin? Spatel deze dan gelijkmatig op de bodem.
Beleg de taart met allelei fruit naar jouw keuze tot een mooi kleurig geheel. Laat de taart opstijven in de koelkast.
Echt een taart om je vingers bij af te likken!
Variant met een bodem, die je bakt in de oven, belegd met een chocoladelaagje:
Ingrediënten voor de bodem om te bakken:
- 75 gram amandelmeel
- 75 gram boekweitmeel
- 10 gram arrowroot
- rasp van 1/2 (bio) citroen
- snuf zout
- 50 gram kokosolie
- 35 ml. koud water
- 30 gram chocolade (80%)
- Extra: bakbonen om de bodem voor te bakken
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Rasp de schil van de citroen. Meng de melen, arrowroot, citroenrasp en zout door elkaar. Voeg de afgkoelde kokosolie toe en meng goed. Nu het water erbij tot het een mooi deeg wordt. Vul een bakvorm (24 cm) met het deeg, leg er het bakpapier op en de bakbonen. Zet 12 minuten in de oven. Haal nu het bakpapier en de bonen er af en bak nogmaals 10-12 minuten. Laat de bodem volledig afkoelen. Smelt de chocolade en besmeer de bodem ermee. Laat weer volledig afkoelen of zet het in de koelkast om uit te harden.
HIERNA: verdergaan met de vulling en topping zoals eerder beschreven.
