Recept

Wortelsoep met dukkah en koriander

Met een krachtige blender maak je de heerlijkste, romige soepen. Het oranje van de wortel komt mooi uit met het groen van de koriander en de smaak is kruidig en bijzonder!

Voor deze soep heb je nodig:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram wortels
  • 250 gram knolselderij
  • 50 gram pastinaak
  • 1 rode peper
  • 1 el klein gesneden gember
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • koriander naar smaak

Benodigdheden dukkah:

  • 250 gr gemengde noten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 el komijnzaad
  • ½ el venkelzaad
  • ½ el sesamzaad
  • 1 tl zout

Zo maak je de soep:

Snijd de groente in stukjes

Als je een blender gebruikt met soepfunctie kun je alle ingrediënten voor de soep (behalve de koriander) bij elkaar doen en het programma aanzetten

Je kunt het ook voorbewerken door de ui en knoflook te fruiten

Voeg dan de overige ingrediënten erbij en laat zo’n 15-20 minuten laten pruttelen totdat alles gaar is

Maak de soep glad en romig met de staafmixer

Zo maak je de dukkah:

Verwarm de oven voor op 180°C

Doe de noten met kruiden zo’n 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen

Hak zo fijn als je wilt

Serveer de soep met de koriander en dukkah

Wortelsoep, kruidig, romig, heerlijk. Bewuster en Gezonder Kesteren.