Luisteren naar je Hart

Van je Hoofd naar je Hart

Er is een periode geweest dat ik vooral vanuit mijn Hoofd leefde. Daar was ik me niet eens van bewust, het ging automatisch. Er moest van alles geregeld en georganiseerd worden en dat kon ik goed. Ik wist wat er moest gebeuren en wat er van me verwacht werd. Er was structuur en duidelijkheid. Zonder dat ik het door had volgde ik een bepaald patroon van verwachtingen en overtuigingen. Alles ging best goed en er was ruimte voor sport, ontspanning, uitstapjes en vakantie.

De verandering

Leven vanuit je hoofd is prima, zo lang je je daar goed bij voelt. Dat was lange tijd het geval bij mij. Tekenen dat ik minder gelukkig was merkte ik in eerste instantie niet eens op. Ik had wel een voorzichtig verlangen naar verandering en vernieuwing. Dat uitte zich in het zoeken naar een nieuwe baan en méér werken. Een bepaalde periode ging dit goed. Totdat ik ook daar merkte dat het me niet gelukkiger maakte. Toen begon de zoektocht… naar mezelf.

Zoektocht

Van fulltime werken zat ik ineens fulltime thuis. Als ik door was blijven werken was ik vast in een burnout terecht gekomen. Gelukkig was er de ruimte om mijn baan op te geven en tot rust te komen. Mijn zoektocht begon. De grote vraag was natuurlijk: wat ga ik nu doen? Ik had werkelijk géén idee! Ik had gestudeerd en dacht tot mijn pensioen in loondienst te blijven werken. Blijkbaar was dat niet voor mij bestemd. Gelukkig had (en heb) ik veel interesses en ik begon aan een nieuwe studie en ging voor mezelf aan de slag. Daarnaast las ik veel boeken, volgde Webinars online en sprak veel nieuwe mensen. Er ging een wereld voor me open!

Bewustwording

Het hele proces van beseffen dat ik op de automatische piloot geleefd had tot de ontdekking dat het leven zó anders in elkaar zat dan ik ooit had vermoed was een enorme bewustwording! Sommigen noemen het ook ‘wakker worden’ en zo voelde het inderdaad aan. Ik zat zó vast in hoe ik dacht dat het ‘hoorde’. Gaandeweg ontdekte ik dat ik zélf een grote invloed heb over hoe ik mijn leven wil leven en dat de belangrijkste factor hierbij mijn eigen gevoel is. 

Luisteren naar mijn Hart

Om mijn gevoel aandacht te geven was nog niet zo eenvoudig. Ik kon en durfde er nog niet zo goed woorden aan geven. Wat ik wel veel deed, in de jaren erna, was schrijven. Dat ging me altijd makkelijk af en zo kon ik toch uiten was er in me omging. Later sprak ik er voorzichtig over met mensen die ik vertrouwde. Inmiddels was ik ook weer aan het werk gegaan voor minder uren bij mijn laatste werkgever.

Beslissingen nemen

Lange tijd voelde alles wel weer goed, maar toch werd steeds duidelijker dat ik bepaalde beslissingen moest nemen om mijn hart écht te volgen. Moelijke beslissingen. Eén ervan was om na 31 jaar huwelijk hier een punt achter te zetten en een andere beslissing was om, nogmaals, mijn baan op te zeggen. Deze keer zonder een finacieel vangnet. Met alles wat ik afgelopen jaren geleerd had, durfde ik te vertrouwen op mijn Hart en Gevoel.

Uitdagende tijd

Inmiddels is het 2022 geworden en ben ik alweer 1 jaar verder. We leven in een uitdagende tijd en ik heb nog nooit zoveel RUST ervaren. Hoe gekker het er in de wereld aan toe lijkt te gaan, hoe meer ik naar binnen keer bij mezelf. Daar vind ik de antwoorden die voor mij belangrijk zijn. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mijn leven mag leven zoals het nu gaat. Hoe mijn toekomst er uit ziet? Geen idee! Natuurlijk heb ik ideeën, wensen en plannen maar daar ga ik ontspannen mee om. Loopt het anders dan ik dacht? Dan kijk ik van daar uit hoe ik verder ga. Zo leef ik op dit moment mijn ontdekkingsreis in dit leven.

Als je de behoefte hebt om jouw verhaal met mij te delen en mijn visie daarop te horen, mail me dan gerust! Ik hoor je verhaal graag.

VoetreflexPlus™ massage

Ontspannend en Ondersteunend voor je Gezondheid

Vanuit een heerlijke ontspanning werken aan het verbeteren van jouw gezondheid. Dat is het uitgangspunt van de VoetreflexPlus™ massage. Tevens kunnen speciale massages ingezet worden om specifieke gezondheidsproblemen te verminderen.

Persoonlijk Consult

Exclusieve Persoonlijke Aandacht

Tijdens een Persoonlijk Consult sta jij centraal. Welke problemen of uitdagingen ervaar jij in je leven? Wat zou je willen veranderen en welke hulp heb je nodig? Ik luister naar je, stem me op je af en geef je handvatten om verder te komen.