Recept

Suikervrije kruidkoek

Kruidkoek doet het altijd goed bij ons. Deze suikervrije variant is gemaakt van havermeel en er zijn stukjes appel en rozijnen aan toegevoegd. 

Voor 1 cake heb je nodig:

  • 300 gr. havermeel
  • 175 gr. volle yoghurt
  • 1 tl. backing soda
  • 1 el. kaneelpoeder
  • 1 el. koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl. vanille-essence of -poeder
  • snuf (Keltisch) zeezout\
  • 2 eieren
  • 125 gr. rozijnen (gewassen en 15 min. geweld)
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • 150 ml. lauw water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180° C.

Vet een cakeblik in of bedek met bakpapier

Was de rozijnen en laat ze even wellen in warm water

Snijd de appel in stukjes

Meng dan de droge ingrediënten goed door elkaar (zeef het evt. om klontjes te verwijderen)

Voeg nu de yoghurt, eieren en het water toe tot een dik vloeibare massa en roer er op het laatst de rozijnen en appel door

Doe het mengsel over in de cakevorm en zet dit 45 minuten op 180°C.

Zet de oven uit en laat nog 10 minuten in een gesloten oven staan

Heerlijk met een laagje roomboter!

Variatietip:

Ook lekker met een flinke hand in grove stukken gehakte (wal)noten

Kruidkoek doet het altijd goed bij ons. Deze suikervrije variant is gemaakt van havermeel. Bewuster en Gezonder Kesteren.