Recept

Spruitjes maar dan anders

Spruitjes, maar dan anders, met spinazie, kappertjes, kruiden en Parmezaanse kaas. Een verrassend lekkere combinatie.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 400 gr. spruitjes
  • 1 el. kappertjes, drooggedept
  • 75 gr. spinazie
  • ½ rode ui, in dunne schijfjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el. olijfolie
  • zout, peper
  • 1 tl. gemalen karwijzaad (kummel)
  • ½ verse rode peper, in dunne schijfjes
  • limoensap (vers) van ½ limoen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el. geroosterde pijnboompitten

Zo maak je het:

Snijd de spruitjes in de keukenmachine in dunne schijfjes. (dit kan evt. 1 dag van te voren en dan afgesloten in de koelkast bewaren)

Verhit 1 el. olijfolie in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur

Bak de drooggedepte kappertjes hierin knapperig (1-2 min.), haal ze uit de pan en leg ze op een schoteltje met keukenpapier

Verhit hierna nog 1 el. olijfolie op middelhoog vuur en roerbak de spruitjes met de ui en knoflook beetgaar (± 2 min.)

Voeg de spinazie toe en roerbak nog een keer 2 min.

Breng op smaak met zout, peper, limoensap, rode peper, karwijzaad en 3/4 van de geraspte kaas toe

Meng goed en warm alles goed door

Proef en voeg evt. nog wat zout en/of peper toe

Serveer het gerecht op een schaal of bord en garneer met de kappertjes, het restant van de geraspte kaas en de pijnboompitjes

Spruitjes, maar dan anders, met spinazie en kappertjes. Bewuster en Gezonder Kesteren.