Recept
Spruitjes maar dan anders
Spruitjes, maar dan anders, met spinazie, kappertjes, kruiden en Parmezaanse kaas. Een verrassend lekkere combinatie.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 400 gr. spruitjes
- 1 el. kappertjes, drooggedept
- 75 gr. spinazie
- ½ rode ui, in dunne schijfjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el. olijfolie
- zout, peper
- 1 tl. gemalen karwijzaad (kummel)
- ½ verse rode peper, in dunne schijfjes
- limoensap (vers) van ½ limoen
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el. geroosterde pijnboompitten
Zo maak je het:
Snijd de spruitjes in de keukenmachine in dunne schijfjes. (dit kan evt. 1 dag van te voren en dan afgesloten in de koelkast bewaren)
Verhit 1 el. olijfolie in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur
Bak de drooggedepte kappertjes hierin knapperig (1-2 min.), haal ze uit de pan en leg ze op een schoteltje met keukenpapier
Verhit hierna nog 1 el. olijfolie op middelhoog vuur en roerbak de spruitjes met de ui en knoflook beetgaar (± 2 min.)
Voeg de spinazie toe en roerbak nog een keer 2 min.
Breng op smaak met zout, peper, limoensap, rode peper, karwijzaad en 3/4 van de geraspte kaas toe
Meng goed en warm alles goed door
Proef en voeg evt. nog wat zout en/of peper toe
Serveer het gerecht op een schaal of bord en garneer met de kappertjes, het restant van de geraspte kaas en de pijnboompitjes
