Recept
Portobello’s met overheerlijke vulling
Portobello’s met een overheerlijke vulling van groente, kaas en noten. Echt om je vingers bij af te likken! Het recept is voor 6 stuks en per persoon kun je er makkelijk 2 eten. Eet er bijvoorbeeld wat frietjes bij van zoete aardappel, bestrooid met zout en rozemarijn en je hebt een feestmaal.
Voor 6 stuks heb je nodig:
- 6 portobello’s
- 400 gr. broccoli
- 100 gr. zongedroogde tomaatjes
- 75 gr. fijngehakte noten (welke je lekker vindt of een mix)
- 1 bol buffelmozzarella
- 60 gr. geraspte Parmezaanse kaas – 2 tenen knoflook
- 1 basilicumplantje (of 15 takjes)
- 80 gr. pijnboompitjes
- 100 ml. olijfolie
- (Herbamare)zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
Verwarm de (hete lucht)oven voor op 200 °C.
Maak eerst de pesto van de Parmezaanse kaas, fijngesneden knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitjes en olijfolie: doe alles in een blender of het hulpstuk van de staafmixer
Voeg de olie er in scheutjes aan toe tot de gewenste dikte
Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de steel en snijd deze ook in kleine stukjes. Kook of stoom deze in max. 5 minuten beetgaar
Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes
Maak dunne plakjes van de buffelmozzarella
Roer de pesto, zongedroogde tomaatjes en fijngehakte noten door de broccoli
Voeg zout en peper naar smaak toe
Leg de portobello’s in een ingevette ovenschaal en vul ze met het groente- en notenmengsel
Verdeel de mozzarellaplakjes er overheen en bestrooi met wat Herbamare zout en peper
Na 15-20 minuten zijn de portobello’s klaar