Recept
Noten Zaden Pittenbrood met Abrikozen
Een sneetje van dit ‘brood’ bij een kopje soep of gewoon met een plakje kaas is een ware traktatie! Knapperig door de noten en zaden en heel smaakvol door toevoeging van de stukjes abrikoos.
Voor 1 brood heb je nodig:
- 100 gram walnoten
- 100 gram pecannoten
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram zonnebloempitten
- 250 gram abrikozen (ongezwavelde)
- 6 eieren
- snuf zout
- 2 tl. rozemarijn
- 2 tl. tijm
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Kluts de eieren met het zout en de kruiden
Hak de noten grof
Snijd de abrikozen in blokjes
Doe dan de noten, pitten en abrikozen bij het eimengsel en meng alles goed door elkaar
Bekleed een cakevorm of broodbakvorm met bakpapier en doe het mengsel er in
Bak het in ongeveer 50 minuten gaar
Variatietips:
Je kunt elke soort noten, zaden en pitten gebruiken die je lekker vindt! Dus wissel vooral af
Ook met kruiden kun je lekker variëren naar je eigen smaak
Gebruik een deel rozijnen in plaats van abrikozen
