Recept
Kruidige Auberginereepjes
Zó lekker heb je aubergine nog nooit gegeten: wat een smaakexplosie zeg! Met de extra variatietips kun je dit elke week wel eten.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- ½ el. sambal oelek
- 80 gr. pinda’s
- 6 takjes koriander
- 6 takjes peterselie
- 4 lente-uitjes
- 4 el. olijfolie
- 4 el. geroosterde sesamolie
- 1 el. tamari of sojasaus
- 100 gr. feta
Zo maak je het:
Halveer de aubergine en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op elkaar en snijd er in de breedte dunne reepjes van
Snijd de knoflook fijn of pers hem uit
Hak de verse kruiden fijn
Maak dunne ringetjes van de lente-ui
Verbrokkel de feta
Verwarm alle olie (niet té heet, mag niet gaan walmen) en voeg de auberginereepjes toe
Als de auberginereepjes licht gekleurd zijn voeg je de knoflook, sambal, tamari en pinda’s toe
Warm alles goed door en voeg op het laatst de verse kruiden en feta erbij
Schep alles op je bord en bestrooi met de fijngesneden lente-ui
Variatietips:
Voeg er stukjes gebakken kip of vis aan toe
Houd je niet van pinda’s? Neem andere noten of zonnebloem- of pompoenpitten
Extra (verse) kruiden toevoegen mag altijd!
Strooi er wat sesamzaadjes overheen