Recept

Kruidige Auberginereepjes

Zó lekker heb je aubergine nog nooit gegeten: wat een smaakexplosie zeg! Met de extra variatietips kun je dit elke week wel eten.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ el. sambal oelek
  • 80 gr. pinda’s
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes peterselie
  • 4 lente-uitjes
  • 4 el. olijfolie
  • 4 el. geroosterde sesamolie
  • 1 el. tamari of sojasaus
  • 100 gr. feta

Zo maak je het:

Halveer de aubergine en snijd de helften in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op elkaar en snijd er in de breedte dunne reepjes van

Snijd de knoflook fijn of pers hem uit

Hak de verse kruiden fijn

Maak dunne ringetjes van de lente-ui

Verbrokkel de feta

Verwarm alle olie (niet té heet, mag niet gaan walmen) en voeg de auberginereepjes toe

Als de auberginereepjes licht gekleurd zijn voeg je de knoflook, sambal, tamari en pinda’s toe

Warm alles goed door en voeg op het laatst de verse kruiden en feta erbij

Schep alles op je bord en bestrooi met de fijngesneden lente-ui

Variatietips:

Voeg er stukjes gebakken kip of vis aan toe

Houd je niet van pinda’s? Neem andere noten of zonnebloem- of pompoenpitten

Extra (verse) kruiden toevoegen mag altijd!

Strooi er wat sesamzaadjes overheen

Een heerlijk kruidig recept met aubergine. Bewuster en Gezonder Kesteren.