Recept
Kokosyoghurt
Omdat ik dol ben op de smaak van kokos en de (lekkere) kokosyoghurt in de winkel te duur vind, ben ik aan het experimenteren geweest om het zelf te maken. Eindelijk is het me dan gelukt om het zelf te maken! Lekker lobbig en lichtzuur.
Voor 1 liter heb je nodig:
- 1 liter kokosmelk (bijv. deze)
- 2 gram Agar Agar
- 4 probiotica capsules (met lekker veel bacteriestammen)
- yoghurtmachine (of thermoskan die je goed inpakt)
Zo maak je het:
Doe de kokosmelk in een pan en roer de Agar Agar er met een garde doorheen
Breng aan de kook en laat, onder goed roeren, even doorkoken
Haal daarna de pan van het vuur en laat afkoelen tot zo’n 40-45 graden. (Als je de pan in een bak koud water zet gaat het wat sneller)
Meet echt met een thermometer! Blijf om de paar minuten goed doorroeren
Zodra de temperatuur goed is, maak je de probiotica capsules open en roer de inhoud door de kokosmelk
Doe nu alles in de yoghurtmaker of thermoskan en laat 24 uur staan
Als je een thermoskan gebruikt, pak deze goed in om de temperatuur constant te houden
Na 24 uur weer goed doorroeren. De yoghurt zal nog niet heel dik zijn, daarom moet ‘ie nu goed afkoelen in de koelkast
Na 1 nacht en dan heb je een heerlijke kokosyoghurt