Recept
Pompoen Cheesecake
Kokos, pompoen en chocolade samen in een taart, hoe dat smaakt? De ‘cheese’ vulling is van cashewnoten gemaakt en smaakt heerlijk!
Voor 1 taart (Ø 24 cm) heb je nodig:
Bodem:
- 150 gr. rozijnen
- 125 gr. kokosrasp
- 3 el. vloeibare kokosolie (gesmolten en enigszins afgekoeld)
Vulling:
- 250 gr. pompoenblokjes
- 200 gr. kokosmelk
- 185 gr. cashewnoten
- 150 gr. kokosolie
- 50 gr. kokosbloesemsuiker
- 1½ tl. kaneel
- ½ tl. vanillepoeder (of het merg van een vanillestokje)
Topping:
- 50 gr. pure chocolade (ten minste 75% cacao)
Zo maak je het:
Maal de ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine
Verdeel de massa over de bakvorm (Ø 24 cm) en druk stevig aan
Zet even weg in de koelkast
Kook de pompoenblokjes in de kokosmelk in 10-15 min. gaar. Laat afkoelen
Maal de cashewnoten fijn tot poeder (notenmaler/koffiemolentje)
Vul de keukenmachine met de pompoenblokjes, kokosmelk, kokosolie, kokosbloesemsuiker, cashewnotenmeel, kaneel en vanillepoeder en maal alles tot een glad geheel
Schenk het kokos pompoenmengsel op de bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Een nachtje in de vriezer kan ook goed!
Smelt de chocolade au bain marie en besprenkel de taart ermee
Laat het geheel nog even uitharden in de koelkast en dan is ’t ie klaar!
