Recept
Kipsaté met notensaus
Zelf kipsaté maken met gezonde ingrediënten is eenvoudig en lekker. Een notensaus erbij maakt het compleet. Lekker met het bloemkoolrecept dat ook bij de recepten staat.
Voor ongeveer 2-3 personenen heb je nodig:
- 300 gr. kippenvlees in grove stukken (kipfilet of kipdijfilet)
- 3 el. kokosmelk
- 1 grote tl. rode currypasta
- 1 tl. ras el hanout
- 1 tl. honing
- peper en zout
Voor de notensaus:
- 4 el. kokosmelk
- 2 tl. pindakaas of gemengde notenpasta
- 1 tl. rode currypasta
- 2 el. tamari (of sojasaus)
Zo maak je het:
Maak de marinade door de kokosmelk, currypasta, ras el hanout, honing, peper en zout door elkaar te mengen
Leg de stukken kip in de marinade en laat een poosje staan (evt. een paar uur afgedekt in de koelkast)
Maak de notensaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Je kunt deze saus op een laag vuur verwarmen maar koud is ook prima en lekker
Bak de kipstukken met de marinade op een hoog vuur in een paar minuten gaar en bruin
Schenk de notensaus over de gebakken kipstukken
Lekker met het recept ‘Bloemkool met crumble uit de oven