Recept

Frisse Aardappelsalade

Deze frisse aardappelsalade is al jaren favoriet. Heerlijk bij een BBQ of buffet. Gezond voor je darmen door de gekookte en afgekoelde aardappel.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 kleine tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 kleine uien, fijn of iets grover gesnipperd
  • 250 gr. vastkokende aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 schijven verse ananas, in stukjes gesneden
  • 100 gr. gerookte kipfilet
  • 100 ml. volle (Griekse) yoghurt
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. ketjap, sojasaus of tamari

Zo maak je het:

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de blokjes in ong. 5 minuten gaar. Laat ze afkoelen

Haal de eidooi ers uit de hardgekookte eieren en houd even apart

Snijd het eiwit in stukken

Meng de afgekoelde aardappelblokjes met de fijngesneden paprika, tomaat, ui, ananas, eiwitstukken en kipfilet

Druk de eidooiers door een zeef en vermeng dit met de yoghurt, kerriepoeder en ketjap

Proef en voeg evt. nog wat extra kerriepoeder of ketjap toe.

Roer de saus door de salade en laat gerust even een poosje goed intrekken!

Bewaar afgedekt in de koelkast en je hebt een heerlijk frisse, zomerse aardappel maaltijdsalade.

Deze frisse aardappelsalade is al jaren favoriet. Bewuster en Gezonder Kesteren.