Recept
Dadel Noten Vruchtenrepen
Dadels kun je prima combineren met noten en vruchten tot een snackreep. Allemaal pure ingrediënten en heerlijke kruiden.
Voor ongeveer 16 repen heb je nodig:
- 85 gr. gemengde ongebrande noten
- 190 gr. dadels zonder pit
- 120 gr. haver- of roggevlokken (of havermout)
- 70 gr. notenpasta
- 65 gr. gemengde zaden/pitten (chiazaad, hennepzaak, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
- 50 gr. gedroogd fruit (cranberry, rozijnen, abrikozen, gojibessen, incabessen)
- ½ tl. zout
- 1 tl. kaneel
- ½ tl. gemberpoeder
- evt. 2 el. honing
- 2 el. kokosolie (of roomboter)
- 3 el. geraspte kokos (voor garnering)
Zo maak je het:
Maal of hak de noten fijn
Snijd de dadels fijn
Als ze erg droog zijn, week ze dan eerst 15 min. in heet water
Doe de noten en de dadels in de keukenmachine en maal tot een kleverige massa
Als de haver-/roggevlokken erg grof zijn, kun je ze iets fijner malen
Kijk of je de zaden/pitten/vruchten nog iets kleiner wilt snijden
Voeg dan alle overige ingrediënten (behalve de kokosrasp) toe en kneed tot een samenhangende bal
Doe het geheel in een met bakpapier beklede vorm van 20 x 20 cm en druk aan met de bolle kant van een lepel
Strooi de kokosrasp er overheen en druk nog wat aan
Laat alles een poosje (minimaal 1 uur) opstijven in de koelkast
Snijd er repen van zo groot als jij wilt