Recept
Chocolademuffins met banaan en blauwe bessen
Een zoete traktatie zonder suiker met een heerlijke topping. Een geweldige combinatie van smaken.
Voor 6 muffins heb je nodig:
- 100 gram pure chocolade 85%
- 40 gram havermeel
- 40 gram amandelmeel
- tl. wijnsteenbakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 2 middelgrote eieren
- 1 el. kokosolie
- 150 gram verse blauwe bessen
- 25 gram pure chocolade
- 30 gram crème fraîche
- 20 gram bananenchips, fijngehakt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een pan water aan de kook en zet hierin een andere pan, maar zorg dat die de bodem niet raakt
Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Laat dan wat afkoelen
Meng de havermeel, amandelmeel en bakpoeder door elkaar
Doe de bananen, eieren en kokosolie in de blender tot een glad mengsel
Spatel dit door het meelmengsel en spatel ook de gesmolten chocolade en ¾ van de blauwe bessen er doorheen
Vul de muffinvormen voor ¾ en bak ze in 35 minuten gaar
Prik met een houten satéprikker of ze gaar zijn (moet er droog uitkomen). Laat ze goed afkoelen
Smelt de chocolade au-bain-marie, laat iets afkoelen en roer de crème fraîche en fijngehakte bananenchips er doorheen
Bestrijk de muffins met dit mengsel en garneer met de resterende blauwe bessen