Recept
Bloemkool met crumble uit de oven
Dit heerlijke bloemkoolrecept komt uit één van de boeken van Pascale Neassens. De bloemkool kook je beetgaar en doe je in ovenschaal met een kaassaus. Daarna verdeel je de crumble er overheen en zet je het even in de oven. Een recept om je vingers bij af te likken.
Voor ongeveer 2-3 personen heb je nodig:
- 1 bloemkool (±500 gr.)
- 200 ml. volle (kokos)room
- 100 gr. geraspte emmentaler
- grote el. mosterd
Voor de crumble:
- 40 gr. geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el. mosterd
- 40 gr. fijngehakte noten naar keuze
- 20 gr. fijngehakte peterselie
Zo maak je het:
Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes (niet te klein) en stoof het beetgaar in een pan met wat water, olijfolie, peper en zout
Verwarm intussen de room met de emmentaler kaas en mosterd
Voeg naar smaak wat zout en peper toe
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180°C
Meng de fijngesneden peterselie met de Parmezaanse kaas, mosterd en fijngehakte noten tot een crumble
Doe de bloemkool in een ovenschaal en schenk de kaassaus er over
Verdeel als laatste de crumble over het geheel en bak het in 10 tot 15 minuten gaar en bruin in de oven
Lekker met de kipsaté met notensaus dat ook bij de recepten staat
