Recept

Appeltaart

Appeltaart is een heerlijke lekkernij, ook glutenvrij! Gezoet met banaan en erythritol. Ook de kaneel mag hier niet ontbreken.

Voor 1 taart heb je nodig:

Bodem:

  • 200 gr. havermeel
  • 200 gr. amandelmeel
  • 75 gr. gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • ½ banaan, fijngeprakt
  • 1 tl. wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. vanillepoeder
  • 1 el. kaneel
  • 1 el. erythritol

Vulling:

  • 4 flinke appels (± 950 gr.)
  • 100 gr. chufameel (of amandelmeel) + (evt. 20 gr. chufaschaafsel)
  • 75 gr. gehakte walnoten (of 20 gr. extra als je geen chufaschaafsel hebt)
  • 4 el. citroensap
  • 2 el. erythritol
  • 1 el. speculaaskruiden
  • snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160° C.

Vet de bakvorm in

Meng alle ingrediënten voor de bodem met de mixer goed door elkaar

Verdeel ¾ van het mengsel over de bodem en zijkanten. Druk goed aan (met vork)

Zet even in de koelkast

Schil de appels en snijd in kleine blokjes

Meng met de overige ingrediënten

Doe de vulling in de bakvorm en druk aan

Verdeel het restant van het bodemmengsel, kruimelig, over de vulling

Zet de taart ± 60 minuten in de oven

Appeltaart, een heerlijke lekkernij, ook glutenvrij! Bewuster en Gezonder Kesteren.