Recept
Appeltaart
Appeltaart is een heerlijke lekkernij, ook glutenvrij! Gezoet met banaan en erythritol. Ook de kaneel mag hier niet ontbreken.
Voor 1 taart heb je nodig:
Bodem:
- 200 gr. havermeel
- 200 gr. amandelmeel
- 75 gr. gesmolten kokosolie
- 1 ei
- ½ banaan, fijngeprakt
- 1 tl. wijnsteenbakpoeder
- 1 tl. speculaaskruiden
- 1 tl. vanillepoeder
- 1 el. kaneel
- 1 el. erythritol
Vulling:
- 4 flinke appels (± 950 gr.)
- 100 gr. chufameel (of amandelmeel) + (evt. 20 gr. chufaschaafsel)
- 75 gr. gehakte walnoten (of 20 gr. extra als je geen chufaschaafsel hebt)
- 4 el. citroensap
- 2 el. erythritol
- 1 el. speculaaskruiden
- snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160° C.
Vet de bakvorm in
Meng alle ingrediënten voor de bodem met de mixer goed door elkaar
Verdeel ¾ van het mengsel over de bodem en zijkanten. Druk goed aan (met vork)
Zet even in de koelkast
Schil de appels en snijd in kleine blokjes
Meng met de overige ingrediënten
Doe de vulling in de bakvorm en druk aan
Verdeel het restant van het bodemmengsel, kruimelig, over de vulling
Zet de taart ± 60 minuten in de oven