Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Wat is Voetreflexmassage?

  • Masseren van de voeten en onderbenen
  • Werkt superontspannend
  • Geeft verlichting bij spanning en stress
  • Bloed en energie (Qi) gaat beter stromen
  • Ter ondersteuning bij diverse lichamelijke klachten

Masseren van de voeten en onderbenen

Niet alleen de voeten worden gemasseerd, maar ook de onderbenen en de knieën. Deze vorm van masseren gaat uit van de Chinese geneeskunde en hierbij wordt gewerkt met meridianen. Dit zijn onzichtbare energiebanen die door het hele lichaam lopen en ook op de onderbenen en voeten. Als de energie hier goed stroomt heeft dit een positief effect op de algehele gezondheid. Op de meridianen bevinden zich diverse punten die extra gemasseerd kunnen worden. 

Superontspannend

Voetreflexmassage gaat ervan uit dat het hele lichaam in de voeten terug te vinden is. Ook op de onderbenen bevinden zich gebieden die met het lichaam in verbinding staan. Als tijdens de massage de voeten en onderbenen worden gemasseerd, wordt als het ware het hele lichaam gemasseerd. Dit geeft een heerlijk en superontspannend effect.

Geeft verlichting bij spanning en stress

Bij een massage zijn er verschillende lichamelijke reacties. Door de zachte aanraking komen er hormonen vrij die een ontspannend effect hebben en dus verlichting geven bij spanning en stress. Het helpt wel als je je hieraan over kunt geven. Om dit te ondersteunen kun je luisteren naar rustige muziek en diep adem te halen. 

Bloed en energie gaan beter stromen

In het bloed bevindt zich levensenergie (Qi) en door de massage wordt de doorstroming hiervan bevorderd. Het is goed voor de algehele gezondheid als het bloed en de energie goed stromen want dit wordt naar alle cellen in het hele lichaam vervoerd. Zo kan je lichaam optimaal functioneren. 

Ter ondersteuning van diverse lichamelijke klachten

Zoals hiervoor al gezegd is, is het goed voor de algehele gezondheid als alle cellen in het lichaam goed voorzien worden door bloed en levensenergie. Bij lichamelijke klachten is de bloed- en energievoorziening vrijwel altijd verstoord. Om dit te herstellen is een massage een goede start voor herstel. 

Voetreflexmassage

Wat doet een Voetreflexmassage?

Wat is een Voetreflexmassage? Hoe werkt dit en welk effect kan het hebben op je lichaam? Voor veel mensen klinkt het toch vreemd om via de voeten het lichaam te behandelen. Dit komt deels omdat het een zienswijze is uit de Chinese geneeskunde en wij zijn dat hier in het Westen niet gewend. Toch worden er hele mooie resultaten mee behaald. Lees hierna een verslag van een wetenschappelijk onderzoek.

Voetreflexmassage, wat is dat?

Heel eenvoudig gezegd is Voetreflexmassage een behandeling om via massage van de voeten en onderbenen de gezondheid in het lichaam te ondersteunen. In de voeten en onderbenen bevinden zich zones en meridianen die met organen en systemen in het lichaam verbonden zijn. Met de massage wordt de doorstroming van bloed en energie bevorderd.

Wat is voetreflexologie?

Naast voetreflexmassage wordt er ook gesproken over voetreflexologie. Wat is het verschil? Is er wel verschil? Als je het hebt over voetreflexmassage wordt er bedoeld dat er bepaalde reflexzones op de voet gemasseerd worden met het doel om het corresponderende deel in het lichaam beter te laten functioneren. Deze ‘leer’ (-logie) of zienswijze is de voetreflexologie en komt uit China. 

Hoe vaak mag je een voetreflexmassage?

Hoe vaak mag je voetreflex doen? Dit wordt vaak gevraagd en het antwoord hangt af van het doel van de behandeling(en) en hoe de reactie van het lichaam is. Er kunnen namelijk ook bijwerkingen zijn na een massage. Als het doel is om fijn te kunnen ontspannen mag de massage wel dagelijks gegeven worden. Wil je klachtgericht gaan werken, dan is bij aanvang 1 tot 2 keer per week mooi en dit kan later afgebouwd worden. We overleggen altijd samen wat fijn en haalbaar is. 

Waarom is een voetmassage goed?

Als eerste zou ik noemen: het ontspannende effect van een voetmassage is weldadig en goed voor de gezondheid. Pas als het lichaam ontspannen is kun je gaan werken aan het verbeteren van diverse gezondheidsklachten. Dat is de volgende reden waarom een voetmassage goed is. En vergeet ook niet dat het een moment voor jezelf is, je hoeft even helemaal niets en je mag tot rust komen. Zowel je lichaam als je hoofd zullen hier blij mee zijn.

Is voetreflexologie gezond?

Vooropgesteld dat degene die de voeten masseert voldoende kennis en ervaring heeft is het mijn overtuiging dat voetreflexologie of voetreflexmassage zéker kan bijdragen aan een goede gezondheid. Hiervan zijn ook ruim voldoende ervaringsverhalen bekend. 

Voetreflexmassage