VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Hierna vindt u meer informatie over voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Zijn voedingssupplementen wel nodig?

Via voeding kun je een aantal waardevolle stoffen voor een goede gezondheid binnenkrijgen. Dat is zeker waar! De meest waardevolle voeding zijn onbewerkte groente en fruit, noten/zaden/pitten, schoon water en goede kwaliteit vlees, wild, gevogelte en vis. En ook al eet je voor 80% op deze manier, dan nog is het een feit dat de bodem waarop groente en fruit groeit niet meer van zo’n goede kwaliteit is als een aantal jaren geleden. Ook het water is niet zo schoon meer en veel vleessoorten zitten ook vol schadelijke stoffen.

WAT DOET DIT MET JE GEZONDHEID?

Als je te weinig waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt via je voeding kan het zo zijn dat je lichaam minder goed gaat functioneren. Dit merk je echt niet direct omdat je lijf heel slim is en er alles aan zal doen om de boel zo lang mogelijk draaiende te houden. De eerste signalen (vanaf leeftijd 40+) kunnen vaag zijn: een pijntje hier of daar, vermoeidheid, kleine ontstekingen, slechte huid, hoofdpijn, slecht slapen, minder concentratie, kort lontje hebben, depressieve gevoelens en nog veel meer.

WAT NOG MEER MEE KAN SPELEN

Naast een mogelijk tekort aan goede voedingsstoffen (vitamines, mineralen, sporenelementen, omega-3, water, zuurstof) spelen er nog meer factoren mee die je gezondheid achteruit doen gaan. Wat te denken van STRESS?! In deze tijd hebben ontzettend veel mensen last van een of andere manier van stress. Nu kun je hier zeker mee om leren gaan en voor meer ontspanning zorgen op vele manieren. Dat is goed! Wat misschien niet zo bekend is, is dat stress óók tekorten aan voedingsstoffen veroorzaakt. Bijvoorbeeld het mineraal MAGNESIUM. Ook je persoonlijke aanleg en omgevingsfactoren zijn van invloed.

MILIEUFACTOREN

Ook kunnen milieufactoren (vervuiling/lawaai/cosmetica/schoonmaakmiddelen) meespelen in het veroorzaken van tekorten in je lichaam. Eet je bijvoorbeeld vlees van dieren die slechte voeding hebben gehad, onder stress leven en/of veel antibiotica dan krijg jij dit ook binnen. Je eet vervuild vlees. Er bevinden zich resten van medicatie in ons water. Weliswaar wordt er gezegd dat dit allemaal nog binnen de norm is, maar je krijgt het wél binnen. Als je alle beetjes zo bij elkaar optelt kan het maar zo zijn dat je lichaam wat ondersteuning kan gebruiken.

SUPPLEMENTEN NODIG?

Dus mijn antwoord is: JA!!! Iedereen boven de 40 heeft mijn inziens baat bij ondersteuning door voedingssupplementen.

Wanneer zijn voedingssupplementen aan te raden?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom voedingssupplementen aan te raden zijn.

Zoals je kunt lezen bij de vraag ‘zijn voedingssupplementen wel nodig?’ is het belangrijk om voldoende volwaardige voeding tot je te nemen. Lukt dit niet of heb je bepaalde (chronische) klachten dan kan het waardevol zijn om in elk geval met een hele goede basissuppletie te starten!

WAT IS ER NOG MEER NODIG?

Nu zou het mooi zijn als je alleéén met deze supplementen een optimale gezondheid kunt bereiken! Dat is meestal niet het geval. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen zijn er veel factoren die mee kunnen spelen. Je huidige voedings- en leefstijlgewoontes kunnen een grote invloed hebben op jouw gezondheid. Als orthomoleculair voedingsdeskundige kan ik hier samen met jou naar kijken. Het kan zijn dat je nog meer ondersteuning nodig hebt door je voeding aan te passen en/of meer specifieke supplementen te gebruiken. Maak een afspraak met me en ik ga je helpen!

Welke supplementen zijn aan te raden?

Mijn basisadvies voor iedereen boven de leeftijd van 40 jaar:

  • Een goede multi vitamine
  • Omega-3
  • Extra magnesium
  • Extra vitamine D

Verder aanvullend advies is echt maatwerk! Daarvoor neem ik, samen met jou, je huidige voedingsgewoontes onder de loep en hoe je leven nu ingericht is. Ook je klachten op het gebied van je gezondheid kunnen een aanwijzing geven voor (tijdelijk) extra suppletie.

VITAKRUID

Zelf werk ik graag met het merk Vitakruid. Ik ben een samenwerking met hen aangegaan en kan mijn klanten een korting aanbieden van 10%! Je kunt zelf een bestelling plaatsen die al vanaf € 40 gratis thuisbezorgd wordt. Gebruik hiervoor de kortingscode BG10.

Wat zijn de kosten van voedingssuplementen?

VITAKRUID

De prijzen van de supplementen van Vitakruid vind je duidelijk terug op hun website. Mijn basisadvies komt neer op € 1,78 per dag. Met mijn kortingscode BG10 ontvang je 10% korting! Ook kun je op hun website een aantal leuke testjes doen om te kijken welke supplementen bij jou kunnen passen.