VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Voedingscoach Kesteren

Zijn voedingssupplementen nodig?

WAT JE MOET WETEN

Via voeding kun je een aantal waardevolle stoffen voor een goede gezondheid binnenkrijgen. Dat is zeker waar! De meest waardevolle voeding zijn onbewerkte groente en fruit, noten/zaden/pitten, schoon water en goede kwaliteit vlees, wild, gevogelte en vis. En ook al eet je voor 80% op deze manier, dan nog is het een feit dat de bodem waarop groente en fruit groeit niet meer van zo’n goede kwaliteit is als een aantal jaren geleden. Ook het water is niet zo schoon meer en veel vleessoorten zitten ook vol schadelijke stoffen. 

WAT DOET DIT MET JE GEZONDHEID?

Als je te weinig waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt via je voeding kan het zo zijn dat je lichaam minder goed gaat functioneren. Dit merk je echt niet direct omdat je lijf heel slim is en er alles aan zal doen om de boel zo lang mogelijk draaiende te houden. De eerste signalen kunnen vaag zijn: een pijntje hier of daar, vermoeidheid, kleine ontstekingen, slechte huid, hoofdpijn, slecht slapen, minder concentratie, kort lontje hebben, depressieve gevoelens en nog veel meer. 

WAT NOG MEER MEE KAN SPELEN

Naast een mogelijk tekort aan goede voedingsstoffen (vitamines, mineralen, sporenelementen, omega-3, water, zuurstof) spelen er nog meer factoren mee die je gezondheid achteruit doen gaan. Wat te denken van STRESS?! In deze tijd hebben ontzettend veel mensen last van een of andere manier van stress. Nu kun je hier zeker mee om leren gaan en voor meer ontspanning zorgen op vele manieren. Dat is goed! Wat misschien niet zo bekend is, is dat stress óók tekorten aan voedingsstoffen veroorzaakt. Bijvoorbeeld het mineraal MAGNESIUM. Ook je persoonlijke aanleg en omgevingsfactoren zijn van invloed.

MILIEUFACTOREN

Ook kunnen milieufactoren (vervuiling/lawaai/cosmetica/schoonmaakmiddelen) meespelen in het veroorzaken van tekorten in je lichaam. Eet je bijvoorbeeld vlees van dieren die slechte voeding hebben gehad, onder stress leven en/of veel antibiotica dan krijg jij dit ook binnen. Je eet vervuild vlees. Er bevinden zich resten van medicatie in ons water. Weliswaar wordt er gezegd dat dit allemaal nog binnen de norm is, maar je krijgt het wél binnen. Als je alle beetjes zo bij elkaar optelt kan het maar zo zijn dat je lichaam wat ondersteuning kan gebruiken.

EEN GEZONDE BASIS VOOR IEDEREEN

Iemand die grondig onderzoek heeeft gedaan naar goede basissuppletie is drs. Richard de Leth van OERsterk. Hij is al jarenlang bezig met het onderwerp gezondheid, heeft hier diverse boeken over geschreven en geeft lezingen en opleidingen. Uiteindelijk heeft hij een hele mooi basissuppletie ontworden die je gezondheid optimaal kan ondersteunen. Lees meer op de website van Vitaily.

Met de KORTINGSCODE: bewusterengezonder ontvang je € 7,50 korting op je bestelling!

WAT IS ER NOG MEER NODIG?

Nu zou het mooi zijn als je alleéén met deze supplementen een optimale gezondheid kunt bereiken! Dat is meestal niet het geval. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen zijn er veel factoren die mee kunnen spelen. Je huidige voedings- en leefstijlgewoontes kunnen een grote invloed hebben op jouw gezondheid. Als orthomoleculair voedingsdeskundige kan ik hier samen met jou naar kijken. Het kan zijn dat je nog meer ondersteuning nodig hebt door je voeding aan te passen en/of meer specifieke supplementen te gebruiken. Wil je hier meer over weten, lees dan verder op DEZE pagina of maak een afspraak met me.