Persoonlijke coach

Vanuit Rust en Ontspanning werken aan een Betere Gezondheid

Hanneke van Roekel

Niet geboren maar wel grotendeels opgegroeid in Lienden, een middelgroot dorp in het mooie Betuwe, ook wel de fruitschuur van Nederland genoemd. Inmiddels woon ik een dorp iets verderop (Kesteren) en geniet nog altijd van de mooie, groene, rustige en landelijke omgeving!

Vroeger

Al op de kleuterschool riep ik het: ik wilde ‘zuster’ worden! Meehelpen om mensen beter te maken. Zo zag ik dat toen. Vol goede moed ben ik dan ook begonnen aan de Verpleegkundige-A opleiding bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Helaas, het bleek om verschillende redenen toch niet bij me te passen en na 2,5 jaar ben ik ermee gestopt. Pas veel later werd me duidelijk dat mijn wens om mee te helpen ‘mensen beter te maken’ wel goed was, maar dat ik dit op een andere manier mocht gaan doen. Ach ja, als je alles van te voren zou weten…

Later

Na wat omzwervingen in de loop van de jaren kwam ik toch weer in de gezondheidszorg terecht. Want ik voelde wel heel sterk dat ik toch die richting op wilde. Eerst ben ik als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk gaan werken en later als apothekersassistente. Ruim 20 jaar heb ik bij huisartsenpraktijken en in apotheken gewerkt. Zo heb ik de reguliere gezondheidswereld van diverse kanten goed leren kennen! Het werken met en voor mensen is echt heel fijn en dat is ook het leukste aspect. In de loop van de jaren ben ik wel anders gaan denken over het ‘beter maken’ van de mensen.

Nu

Na al die jaren ging ik steeds meer beseffen dat ik niet zo heel veel bij kon dragen aan de gezondheid van mensen in de functies die ik uitoefende. Voor mij werd het steeds duidelijker dat de gezondheid van mensen op een andere manier aangepakt kan worden. Soms is medicatie echt noodzakelijk en wenselijk, maar uiteindelijk kun je, onder andere met voeding maar ook door aanpassingen in leefstijl en denkwijze, zélf heel goed preventief én curatief aan je gezondheid en welbevinden werken. Dat is eigenlijk veel mooier en dankbaarder in mijn ogen! Wel is het zo dat mensen hierbij vaak langer en intensiever persoonlijke begeleiding nodig hebben. Dit kan ik aanbieden in mijn praktijk.

Persoonlijke ontwikkelingen

In mijn leven hebben zich een aantal grote veranderingen voorgedaan. Het begon met het opzeggen van mijn fulltime baan omdat ik aan alles voelde dat dit niet meer goed was voor me. Toen begon een periode van nieuwe interesses en persoonlijke ontwikkelingen. Voorheen leefde ik nogal ‘onbewust’ en een beetje op de automatische piloot. Nu werd het tijd om na te denken wat ik nou écht wilde. Jarenlang had ik een leven geleid waarin ik veel zorgde voor mijn gezin. Dit deed ik over het algemeen met veel liefde en plezier, maar er brak een nieuwe fase aan. Ik mocht naar mezelf gaan luisteren en voor mezelf gaan zorgen en kiezen. Dit was zeker niet gemakkelijk! Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik de keuze maakte om na ruim 31 jaar te stoppen met mijn huwelijk. Ook mijn banden met de kerk heb ik verbroken. Hele moeilijke besluiten!

Andere visie op ‘Het Leven’

Mijn visie op ‘het Leven’ was inmiddels zó veranderd dat ik ruimte en vrijheid nodig had. Ik voelde me ‘wakker geschud’. Ik mocht op ontdekkingstocht gaan. Inmiddels was ik wel weer parttime gaan werken in mijn oude beroep en daarnaast was ik bezig met mijn eigen praktijk. In het begin was deze vooral gericht op gezonde, suikervrije voeding en hier heb ik diverse opleidingen voor gevolgd. Ook mocht ik een leuk aantal klanten hierin begeleiden. Mijn interesse verbreedde zich. Ik volgde een opleiding tot VoetreflexPlus™ therapeut en daarnaast nog vele andere cursussen. Hierdoor kreeg ik veel inzicht in de manier waarop alles met elkaar samenhangt (holistische visie). Niet alleen voeding en leefstijl, maar werkelijk elke gedachte, elk gevoel en elke (onbewuste) overtuiging heeft gevolgen op je hele welzijn!!! Bizar gewoon. Ik leerde over trillingen, frequenties en energie. Voor de meeste mensen onzichtbare factoren. Toch is dit allemaal met elkaar verbonden en oefent onderling op vele manieren invloed op elkaar uit.

Vanuit het Hoofd steeds meer naar het Hart

Hoe ‘Het Leven’ in elkaar zit is (haast) niet te bevatten met ons menselijk verstand en daarom is de uitdaging ook om minder met je verstand en méér met je gevoel waar te nemen. Vanuit het hoofd, naar je hart. Dit is wel de grootste en belangrijkste les die ik geleerd heb en waar ik me nog steeds in ontwikkel. Méér leven vanuit vertrouwen en intuïtie is de uitdaging. Wát de buitenwereld er ook van zegt of denkt. Het is daarbij fijn om gelijkgestemde mensen om je heen te hebben en steun te ontvangen. Soms betekent dat ook afscheid nemen van bepaalde mensen. En alles is oké. Iedereen loopt zijn/haar eigen pad op zijn/haar eigen tempo. Het voelt zó rustig om op deze manier te leven, ondanks alles wat er gaande is in de wereld. Mijn focus ligt op wat goed voelt voor mij en mijn eigen energie zo hoog mogelijk houden. Als ik hiermee andere mensen kan helpen in hun proces dan wordt de totale energie hoger en hoger en uiteindelijk zal dit invloed hebben op alles.

Onzichtbare Hulp

Er is hulp vanuit een onzichtbare wereld. Daar geloof ik in. Daar vertrouw ik op. Intussen zoek ik mijn weg en help mensen op een manier die goed voelt voor mij in mijn eigen praktijk. Rustig, aandachtig, belangstellend en altijd zonder oordeel.

Voetreflexmassages

In de loop van de jaren heb ik geleerd dat er niet 1 methode of manier is die werkt voor iedereen. In eerste instantie bepaal jij zelf welke persoon of welke manier van werken bij jou past. Wat voelt goed voor jou? Om te ontdekken wat bij je past is onderzoek, geduld en maatwerk nodig. Inmiddels ben ik afgestudeerd als VoetreflexPlus™ therapeut. Dit is een hele mooie methode om via voetreflexmassage extra ondersteuning te bieden om de gezondheid te verbeteren. Mijn voorkeur gaat uit naar massages die rust en ontspanning geven en die jouw energie weer beter laat stromen. Alle massages hebben een positief effect op de gezondheid! De Chinese gezondheidsleer (TCM) ligt aan de basis van deze methode.

Persoonlijke Begeleiding voor jou

Mensen helpen, inspireren en stap voor stap begeleiden naar meer bewustwording op het gebied van gezondheid, voeding en algemeen welbevinden, daar zet ik me voor in! Ik zie mezelf als een gids die jou geduldig begeleidt, op jouw eigen tempo en op een manier die goed voelt voor jou. Dit heet Persoonlijke Begeleiding. Hiermee kan ik een stukje met je meelopen op jouw Levenspad. Ik luister goed en samen zoeken we het antwoord op jouw vragen. Het gaat er om dat je inzicht krijgt in de vele keuzes die je kunt maken, alles wat hier invloed op heeft en waar jij je goed bij voelt! Vooral het persoonlijke contact hierbij is iets waar ik van geniet en me helemaal voor inzet. De begeleiding kan heel goed online plaatsvinden, dus afstand hoeft geen probleem te zijn. Vanzelfsprekend kun je eerst een afspraak inplannen om kennis te maken.