Hanneke

Niet geboren maar wel grotendeels opgegroeid in Lienden, een middelgroot dorp in het mooie Betuwe, ook wel de fruitschuur van Nederland genoemd. Inmiddels woon ik een dorp iets verderop (Kesteren) en geniet nog altijd van de mooie groene en landelijke omgeving!

Vroeger

Al op de kleuterschool riep ik het: ik wilde ‘zuster’ worden! Meehelpen om mensen beter te maken. Zo zag ik dat toen. Vol goede moed ben ik dan ook begonnen aan de Verpleegkundige-A opleiding bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Helaas, het bleek om verschillende redenen toch niet bij me te passen en na 2,5 jaar ben ik ermee gestopt. Pas veel later werd me duidelijk dat mijn wens om mee te helpen ‘mensen beter te maken’ wel goed was, maar dat ik dit op een andere manier mocht gaan doen. Ach ja, als je alles van te voren zou weten…

Later

Na wat omzwervingen in de loop van de jaren kwam ik toch weer in de gezondheidszorg terecht. Want ik voelde wel heel sterk dat ik toch die richting op wilde. Eerst ben ik als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk gaan werken en later als apothekersassistente. Ruim 20 jaar heb ik bij huisartsenpraktijken en in openbare apotheken gewerkt. Zo heb ik de reguliere gezondheidswereld van diverse kanten goed leren kennen! Het werken met en voor mensen is echt heel fijn en dat is ook het leukste aspect, maar ik ben in de loop van de jaren wel anders gaan denken over het ‘beter maken’ van de mensen.

Nu

Na al die jaren ging ik steeds meer beseffen dat ik niet zo heel veel bij kon dragen aan de gezondheid van mensen in de functies die ik uitoefende. Voor mij werd het steeds duidelijker dat de gezondheid van mensen op een andere manier aangepakt kan worden. Soms is medicatie echt noodzakelijk en wenselijk, maar uiteindelijk kun je, onder andere met voeding maar ook door aanpassingen in leefstijl en denkwijze, zélf heel goed preventief én curatief aan je gezondheid en welbevinden werken. Dat is eigenlijk veel mooier en dankbaarder in mijn ogen! Wel is het zo dat mensen hierbij vaak langer en intensiever persoonlijke begeleiding nodig hebben. Dit kan ik aanbieden in mijn praktijk.

Persoonlijke ontwikkelingen

In mijn leven hebben zich een aantal grote veranderingen voorgedaan. Het begon met het opzeggen van mijn fulltime baan omdat ik aan alles voelde dat dit niet meer goed was voor me. Toen begon een periode van nieuwe interesses en persoonlijke ontwikkelingen. Voorheen leefde ik nogal ‘onbewust’ en een beetje op de automatische piloot. Nu werd het tijd om na te denken wat ik nou écht wilde. Jarenlang had ik een leven geleid waarin ik veel zorgde voor mijn gezin. Dit deed ik over het algemeen met veel liefde en plezier, maar er brak een nieuwe fase aan. Ik mocht naar mezelf gaan luisteren en voor mezelf gaan zorgen en kiezen. Dit was zeker niet gemakkelijk! Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik de keuze maakte om na ruim 31 jaar te stoppen met mijn huwelijk. Ook mijn banden met de kerk heb ik verbroken. Hele moeilijke besluiten!
Mijn visie op ‘het Leven’ was inmiddels zó veranderd dat ik ruimte en vrijheid nodig had. Ik voelde me ‘wakker geschud’. Ik mocht op ontdekkingstocht gaan. Inmiddels was ik wel weer parttime gaan werken in mijn oude beroep en daarnaast was ik bezig met mijn eigen praktijk. In het begin was deze vooral gericht op gezonde, suikervrije voeding en hier heb ik diverse opleidingen voor gevolgd. Ook mocht ik een leuk aantal klanten hierin begeleiden. Mijn interesse verbreedde zich. Ik volgde een opleiding tot VoetreflexPlus™ therapeut en daarnaast nog vele andere cursussen. Hierdoor kreeg ik veel inzicht in de manier waarop alles met elkaar samenhangt. Niet alleen voeding en leefstijl, maar werkelijk elke gedachte, elk gevoel en elke (onbewuste) overtuiging heeft gevolgen op je hele welzijn!!! Bizar gewoon. Ik leerde over trillingen, frequenties en energie. Voor de meeste mensen onzichtbare factoren die allemaal met elkaar samenhangen en verbonden zijn.
Het is niet te bevatten met ons menselijk verstand en daarom is de uitdaging ook om minder met je verstand en méér met je gevoel waar te nemen. Vanuit het hoofd, naar je hart. Dit is wel de grootste en belangrijkste les die ik geleerd heb en me nog steeds in ontwikkel. Meer leven vanuit vertrouwen, vanuit je innerlijke gevoel. Wat de buitenwereld er ook van zegt of denkt. Het is daarbij fijn om gelijkgestemde mensen om je heen te hebben en steun te ontvangen. Soms betekent dat ook afscheid nemen van bepaalde mensen. En alles is oké. Iedereen loopt zijn/haar eigen pad op zijn/haar eigen tempo. Het voelt zó rustig om op deze manier te leven, ondanks alles wat er gaande is in de wereld. Mijn focus ligt op wat goed voelt voor mij en mijn eigen energie zo hoog mogelijk houden. Als ik hiermee andere mensen kan helpen in hun proces dan wordt de totale energie hoger en hoger en uiteindelijk zal dit invloed hebben op alles.
Er is hulp vanuit een onzichtbare wereld. Daar geloof ik in. Daar vertrouw ik op. Intussen zoek ik mijn weg en help mensen op een manier die goed voelt voor mij in mijn eigen praktijk. Intuïtief, rustig, met aandacht en zonder oordeel.

Verder

In de loop van de jaren heb ik geleerd dat er niet 1 methode of manier is die werkt voor iedereen. In eerste instantie bepaal jij zelf welke persoon of welke manier van werken bij jou past. Wat voelt goed voor jou? Om te ontdekken wat bij je past is onderzoek, geduld en maatwerk nodig. Inmiddels ben ik VoetreflexPlus™ therapeut. Dit is een hele mooie methode om via massage van  de voeten extra ondersteuning te bieden om de gezondheid te verbeteren. Mijn voorkeur gaat uit naar massages die rust en ontspanning geven en die jouw energie weer beter laat stromen. Alle massages hebben een positief effect op de gezondheid! De Chinese gezondheidsleer (TCM) ligt aan de basis van deze methode.

Persoonlijke Coach

Mensen helpen, inspireren en stap voor stap begeleiden naar meer bewustwording op het gebied van gezondheid en algemeen welbevinden, daar zet ik me voor in! Ik zie mezelf als een gids die jou geduldig begeleidt, op jouw eigen tempo en op een manier die goed voelt voor jou. Je laten ervaren hoe fijn een massage van je voeten voelt en, indien gewenst, begeleiding op jouw Levenspad en de vragen die je hebt. Het gaat er om dat je inzicht krijgt in de vele keuzes die je kunt maken, alles wat hier invloed op heeft en waar jij je goed bij voelt! Vooral het persoonlijke contact hierbij is iets waar ik van geniet en me helemaal voor inzet.

VoetreflexPlus™ massage

Ontspannend en Ondersteunend voor je Gezondheid

Vanuit een heerlijke ontspanning werken aan het verbeteren van jouw gezondheid. Dat is het uitgangspunt van de VoetreflexPlus™ massage. Tevens kunnen speciale massages ingezet worden om specifieke gezondheidsproblemen te verminderen.

Persoonlijk Consult

Exclusieve Persoonlijke Aandacht

Tijdens een Persoonlijk Consult sta jij centraal. Welke problemen of uitdagingen ervaar jij in je leven? Wat zou je willen veranderen en welke hulp heb je nodig? Ik luister naar je, stem me op je af en geef je handvatten om verder te komen.