Hanneke

Niet geboren maar wel grotendeels opgegroeid in Lienden, dat ligt in het mooie Betuwe. Inmiddels woon ik een dorp iets verderop (Kesteren) en geniet nog altijd van de mooie omgeving!

Vroeger

Al op de kleuterschool riep ik het: ik wilde ‘zuster’ worden! Meehelpen om mensen beter te maken. Zo zag ik dat toen. Vol goede moed ben ik dan ook begonnen aan de Verpleegkundige-A opleiding bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Helaas, het bleek om verschillende redenen toch niet bij me te passen en na 2,5 jaar ben ik ermee gestopt. Pas veel later werd me duidelijk dat mijn wens om mee te helpen ‘mensen beter te maken’ wel goed was, maar dat ik dit op een andere manier mocht gaan doen. Ach ja, als je alles van te voren zou weten…

Later

Na wat omzwervingen in de loop van de jaren kwam ik toch weer in de gezondheidszorg terecht. Want ik voelde wel heel sterk dat ik toch die richting op wilde. Eerst ben ik als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk gaan werken en later als apothekersassistente. Ruim 20 jaar heb ik bij huisartsenpraktijken en in openbare apotheken gewerkt. Zo heb ik de reguliere gezondheidswereld van diverse kanten goed leren kennen! Het werken met en voor mensen is echt heel fijn en dat is ook het leukste aspect, maar ik ben in de loop van de jaren wel anders gaan denken over het ‘beter maken’ van de mensen.

Nu

Na al die jaren ging ik steeds meer beseffen dat ik niet zo heel veel bij kon dragen aan de gezondheid van mensen in de functies die ik uitoefende. Voor mij werd het steeds duidelijker dat de gezondheid van mensen op een andere manier aangepakt kon worden. Soms is medicatie echt noodzakelijk en wenselijk, maar uiteindelijk kun je, onder andere met voeding maar ook door aanpassingen in leefstijl en denkwijze, zélf heel goed preventief én curatief aan je gezondheid en welbevinden werken. Dat is eigenlijk veel mooier en dankbaarder in mijn ogen! Wel is het zo dat mensen hierbij vaak intensieve persoonlijke begeleiding wensen en nodig hebben. Dit kan ik aanbieden in mijn praktijk.

Verder

In de loop van de jaren heb ik geleerd dat er niet 1 methode of manier is die werkt voor iedereen. Om te ontdekken wat bij je past is onderzoek, geduld en maatwerk nodig. Ook is het fijn om met een mooi voedingsprogramma te werken dat hierbij ondersteunt. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn opleiding tot VoetreflexPlus™ therapeut. Dit is een hele mooie methode om via massage van  de voeten extra ondersteuning te bieden om de gezondheid te verbeteren. De Chinese gezondheidsleer ligt aan de basis van deze methode.

Gids

Vrouwen helpen, inspireren en stap voor stap begeleiden naar een betere gezondheid, daar zet ik me voor in! Ik zie mezelf als een gids die vrouwen geduldig door het oerwoud van informatie heen leidt, op haar eigen tempo en op een manier die goed voelt. Geen diëten, calorieën tellen, geboden of verboden. Het gaat om het inzicht krijgen in de keuzes die je kunt maken en wat werkt voor jou! Het persoonlijke contact hierbij is iets waar ik van geniet en me helemaal voor inzet.