Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Hanneke

Niet geboren maar wel grotendeels opgegroeid in Lienden, dat ligt in het mooie Betuwe. Ik woon er nog steeds met heel veel plezier!

Vroeger

Al op de kleuterschool riep ik het: ik wilde ‘zuster’ worden! Meehelpen om mensen beter te maken. Zo zag ik dat toen. Vol goede moed ben ik dan ook begonnen aan de Verpleegkundige-A opleiding bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Helaas, het bleek om verschillende redenen toch niet bij me te passen en na 2,5 jaar ben ik ermee gestopt. Pas veel later werd me duidelijk dat mijn wens om mee te helpen ‘mensen beter te maken’ wel goed was, maar dat ik dit op een andere manier mocht gaan doen. Ach ja, als je alles van te voren zou weten…

Later

Na wat omzwervingen in de loop van de jaren kwam ik toch weer in de gezondheidszorg terecht. Want ik voelde wel heel sterk dat ik toch die richting op wilde. Eerst ben ik als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk gaan werken en later als apothekersassistente. Momenteel werk ik nog parttime bij een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Zo heb ik de reguliere gezondheidswereld van diverse kanten leren kennen. Het werken met en voor mensen is echt heel fijn en dat is ook het leukste aspect, maar ik ben in de loop van de jaren wel anders gaan denken over het ‘beter maken’ van de mensen.

Nu

Na al die jaren ging ik steeds meer beseffen dat ik niet zo heel veel bij kon dragen aan de gezondheid van mensen in de functies die ik uitoefende. Voor mij werd het steeds duidelijker dat de gezondheid van mensen op een andere manier aangepakt kon worden. Soms is medicatie echt noodzakelijk en wenselijk, maar uiteindelijk kun je, onder andere met voeding maar ook door aanpassingen in leefstijl en denkwijze, zélf heel goed preventief aan je gezondheid en welbevinden werken. Dat is eigenlijk veel mooier en dankbaarder in mijn ogen!

Verder

Omdat ik zelf, na veel zoeken, ontdekt heb wat nou eigenlijk een gezonde manier van voeding is, wil ik hier graag vrouwen mee helpen die nog zoekende zijn. En niet alleen zoekende, maar vaak ook gefrustreerd en verward over de vele informatie hierover, die elkaar soms ook nog eens tegen lijkt te spreken! Inmiddels heb ik diverse opleidingen gevolgd (en doe dit nog steeds) en heel veel boeken gelezen over (oer)voeding en andere methoden die de gezondheid gunstig kunnen beïnvloeden. Tuurlijk, voeding is de basis en daar kun je heel veel gezondheidswinst mee behalen, maar ook de manier waarop je bijvoorbeeld met stress omgaat is belangrijk! Het is mijn grote passie om mijn kennis en ervaring te delen met vrouwen die óók hun gezondheid en gewicht willen verbeteren op deze manier. Tenslotte is er niet één manier of methode die werkt, daarom is advies geven altijd maatwerk. Hierbij is vaak wel enige tijd begeleiding nodig.

Gids

Vrouwen helpen, inspireren en stap voor stap naar een betere gezondheid leiden, daar zet ik me voor in! Ik zie mezelf als een gids die vrouwen door het oerwoud van informatie heen leidt. De basis is echt eenvoudig en iedereen kan het leren, op haar eigen tempo en op een manier die goed voelt. Geen diëten, calorieën tellen, geboden of verboden. Het gaat om keuzes leren maken en ervaren wat werkt voor jou! Het persoonlijke contact hierbij is iets waar ik van geniet en me helemaal voor inzet.

Kennismakingsgesprek

Tob jij met je Gezondheid en Gewicht en wil je hier met je Voeding iets aan veranderen? Je bent van harte welkom om een kennismakingsgesprek met me aan te vragen. Spreek ik je binnenkort?