massage met magnesium

Massage met Magnesium

Masseren met Magnesium

Een massage heeft vrijwel altijd een ontspannend effect. Als er dan ook nog eens magnesium wordt gebruikt bij de massage, wordt dit effect versterkt! Als je voor een ontspanningsmassage met magnesium kiest voelt dit zeer weldadig aan voor je pijnlijke en stijve spieren. Vooral de spieren op de rug, bij nek en schouders zijn vaak gespannen. 

Wat is een magnesiummassage?

Als eerste worden de bovenrug, schouders en een gedeelte van de nek ingesmeerd met een laagje pure magnesiumgel. Hier komt folie overheen en tenslotte een warmtedeken. Dit zorgt ervoor dat de poriën van de huid goed open gaan staan en de magnesium diep doordringt in de spieren.

Dit laat ik ongeveer een kwartier intrekken, terwijl ik op verschillende plekken wat druk geef. Het voelt heerlijk warm en weldadig aan!

Magnesiumpakking

Om het effect van de magnesiummassage te vergroten, krijg je een pakking met een warmtedeken. Hierdoor gaan je poriën goed openstaan en kan de magnesium diep doordringen naar de pijnlijke spieren. Tijdens deze pakking vindt er al een lichte massage plaats.

Massage van nek, schouders en bovenrug

De tweede helft van de behandeling bestaat uit een massage van de bovenrug, schouders en nek. De pakking en warmtedeken worden verwijderd. Aan de magnesiumgel voeg ik Magnesium Souplesse toe, dat naast magnesium ook MSM, glucosamine, chondroïtine en etherische oliën van lavendel, kruidnagel en laurier bevat. Dit samen zorgt ervoor dat de doorbloeding van de triggerpoints (spierknopen) verbetert en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

U zult aangenaam verrast worden door het effect van deze behandeling!

massage met magnesium

Wat doet een magnesiumbehandeling?

Magnesium zorgt voor ontspanning. Het is vooral bekend voor het effect op de spieren. Als spieren pijnlijk en strak aanvoelen zijn ze té gespannen. Normaal gesproken ontspant een spier zich weer na inspanning/aanspanning. Bij een tekort aan magnesium kan het zijn dat de ontspanningsfase wat lastiger tot stand komt. Door te masseren/behandelen met magnesium gaat de magnesium door de huid heen naar de onderliggende spieren.

Kan je huid magnesium opnemen?

Er is één soort magnesium die goed door de huid wordt opgenomen en dat is magnesiumchloride. Dit is een vorm die rechtstreeks uit ondergrondse bronnen komt. Het is een zeer verzadigde oplossing van magnesiumchloride in water en doet een beetje olieachtig aan. Van deze magnesiumchloride worden allerlei producten gemaakt, zoals de magnesiumgel en -souplesse waarmee ik masseer. 

Welke soort magnesium bij massage?

Bij de massage maak ik gebruik van een pure magnesiumgel die magnesiumchloride bevat. Deze wordt goed door de huid opgenomen en masseert heel fijn. Later voeg ik er nog magnesiumsouplesse aan toe. Dit is een zalf die naast de krachtige eigenschappen van magnesium nog een extra eigenschap heeft: het verbetert de doorbloeding in de triggerpoints van onze spieren (spierknopen) en hiermee ook de afvoer van afvalstoffen.

In Magnesium Souplesse zit naast magnesiumchloride ook MSM, glucosamine, chondroïtine en etherische oliën van lavendel, kruidnagel en laurier.

Ter afsluiting van de magnesiummassage wordt uw rug ingesmeerd met een magnesiumbodycrème dat naast magnesium ook lavendel bevat, dat zeer verzorgend is voor de huid. Omdat magnesiumchloride een zout is en de huid wat kan uitdrogen is het fijn om de huid goed te verzorgen na de massage. 

Wat kan er nog meer met magnesium?

Naast een magnesiummassage in mijn praktijk in Kesteren kan ik je ook advies geven over aanvullende supplementen met magnesium. Hiermee vul je magnesium in je lichaam op celniveau aan. Afhankelijk van de klachten kan ik een passend advies geven. Nog een mooie manier om magnesium aan te vullen is het regelmatig nemen van een (voeten)bad met magnesiumkristallen. Deze kristallen bestaan uit magnesiumchloride, dat goed door de huid wordt opgenomen.

Voetreflexmassage