Gedeelde Smart is Halve Smart

Gedeelde Smart is Halve Smart. Online therapie.

Soms zit het even tegen en voel je je alleen. Er is niet altijd iemand in de buurt waar je tegen aan kunt praten en je zorgen mee kunt delen. Gedeelde Smart is écht Halve Smart en hoe fijn zou het zijn om met iemand te delen hoe jij je voelt? Iemand die gewoon naar je luistert zonder oordeel of direct met oplossingen aan komt dragen. Herken je dit? Ben je op zoek naar iemand die tijd voor je neemt en aandacht voor je heeft? Zodat je je gehoord en gezien voelt en je je minder alleen voelt? 

Je zorgen delen

Elk mens heeft op zijn tijd zorgen. Dat is normaal. Vaak is er wel iemand in de buurt met wie je je zorgen kunt bespreken. Het is fijn als de ander echt luistert en begrip toont. Alleen al het bespreken en uiten van je zorgen kan een opgelucht gevoel geven. De ander kan iets zeggen waardoor je op een andere manier naar je zorgen kunt kijken. Het voelt minder zwaar.

Luisteren en begrip tonen

Alleen al het feit dat iemand naar je luistert en begrip toont zorgt ervoor dat Gedeelde Smart Halve Smart wordt. Je hoeft het niet alleen te dragen. Nu is ‘Smart’ een breed begrip. Het kan iets zijn waarover je enigszins twijfelt maar het kan ook zijn dat je echt grote zorgen maakt en dat het je helemaal in beslag neemt. Misschien merk je dat je met je gedachten in cirkels rond blijft draaien? Dat kan heel vermoeiend zijn! In zo’n geval kan iemand anders ervoor zorgen dat je hier een uitweg in vindt. Door te luisteren, begrip te tonen en vragen te stellen die je op een andere manier laten kijken naar hetgeen je bezig houdt. 

Geen oordeel

Zodra je je verhaal gaat delen met iemand is het fijn als de ander zonder oordeel naar je kan luisteren. Je zit niet direct te wachten op de mening van die ander of hoe hij/zij met jouw probleem om zou gaan. Je wilt alleen je verhaal vertellen en hoe jij je er bij voelt. Je bent kwetsbaar als je dit doet. Dan is een mening of oordeel van een ander niet helpend en kan je blokkeren om verder te vertellen. Oprechte aandacht en belangstelling voor jou is waar je naar op zoek bent. Jij wilt gehoord en gezien worden.

 

Je bent nooit alleen! 

Zodra je het gevoel hebt dat een ander oprecht en zonder oordeel naar je kan luisteren voel je je minder of niet meer alleen. Niemand hoeft zich alleen te voelen. Als je behoefte hebt aan een luisterend oor, iemand die met je meedenkt, is het wel handig als je dit kenbaar maakt. Een ander kan niet altijd opmerken waar iemand behoefte aan heeft. Het kan zijn dat je in het verleden ervaringen hebt opgedaan dat het moeilijk is om iemand te vinden die aandacht voor je heeft. Misschien heb je hierdoor minder vertrouwen gekregen in de medemens. Dan kan. Ik nodig je uit om kenbaar te maken als je behoefte hebt aan een medemens. 

Spannend

Het kán spannend zijn om uit te reiken naar een medemens voor hulp en aandacht, zeker als je hierin ooit teleurgesteld bent. De angst (voor teleurstelling) kan belemmerend werken. Toch is angst een slechte raadgever wordt er gezegd. Als je je voor kunt stellen hoe het zou voelen om wél een positieve ervaring te hebben, wat zou je dan doen? Hoe zou het voelen om je twijfels en zorgen te kunnen delen en oprechte aandacht van de ander te ervaren? Wordt Gedeelde Smart dan Halve Smart? Ik denk het wel! De last wordt minder zwaar en er onstaat ruimte om op een andere manier te kijken naar hetgeen je bezig houdt. 

Schrijven en Online therapie

Praten kan ook in de vorm van schrijven. Voor veel mensen is dit zelfs nóg fijner en makkelijker. Je hebt iets meer tijd om je gedachten te verwoorden. Alleen het schrijven op zich kan je al rust en inzichten geven. Papier (of typen) is geduldig! Door te schrijven met iemand anders krijg je een reactie. Als therapeut ben ik getraind om vragen te stellen over hetgeen je schrijft. Hierdoor ga je dieper nadenken over jezelf en krijg je inzichten. Daarbij ben ik ervaringsdeskundige als het gaat om veranderprocessen die je mee kunt maken in het leven. Met mijn ervaring en opleidingen kan ik jou verder helpen met jouw vragen en twijfels. Zie het als Online therapie. Gewoon vanuit je eigen huis op het tijdstip dat het jou uitkomt.

 

Gedeelde Smart is Halve Smart

Dan kom ik weer terug bij waar we begonnen: Gedeelde Smart is Halve Smart. Door met mij te schrijven (mailen) kun je delen waar je mee zit en zal dit lichter voelen voor je. De correspondentie wordt opgeslagen in een beveiligd klantenprogramma. Het is mijn missie om mensen te ondersteunen bij twijfels, zorgen en veranderingen in het leven. Door mijn heldervoelendheid en helderwetendheid krijg ik heel snel door hoe ik iemand het beste kan helpen. Als het nodig is om aanvullende hulp in te schakelen, dan zal ik dit ook aangeven. 

Online Therapie

Om te beginnen is het handig om mij een mail te sturen met wat informatie over jezelf. Hoe komt het dat het even niet meezit? Wat zijn je twijfels of zorgen? Waar ben je naar op zoek? Als ik je mail heb ontvangen stuur ik je meer informatie over de verdere gang van zaken en kosten. Om je goed te kunnen helpen is het raadzaam om 2 tot 3 keer per week mailcontact te hebben. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie van mij. Afhankelijk van je behoefte zal de therapie 1 tot 3 maanden in beslag nemen. Dat overleggen we samen. 

Online therapie

Exclusieve Persoonlijke Aandacht

Tijdens de Online Therapie sta jij centraal. Stuur me een mail en vertel me welke problemen of uitdagingen jij ervaart. Waar twijfel je over of maak je je zorgen over? Ik luister oprecht en aandachtig naar je zonder oordeel. Het mag zo kort of lang zijn als je wilt. De therapie is voor minimaal 1 maand en je kunt me maximaal 12 mails sturen in die maand. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van me. In geval van (grote) nood kunnen we aanvullende afspraken maken.