Bodyscan

HOE WERKT EEN BODYSCAN?

Met een bodyscan worden verschillende onderdelen van je lichaamssamenstelling doorgemeten. Dit gebeurt met een zeer laag elektrisch signaal waar je verder niets van voelt of merkt en volledig veilig is. De meting duurt slechts een paar seconden en met de uitleg erbij duurt het 15 tot 30 minuten.

VETPERCENTAGE

Voor een gezond lichaamsvetpercentage zijn tabellen voor mannen en vrouwen, ingedeeld in leeftijdscategorieën. Dit is een onderdeel van de mogelijke risicofactoren voor een goede gezondheid.

LICHAAMSVOCHT

Als je geboren wordt, besta voor je zo’n 90% uit vocht en dit neemt af naarmate je ouder wordt. Het is echter ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid om je vochthuishouding op celniveau zo goed mogelijk op peil te houden! Voor vrouwen en mannen verschilt dit gewenste percentage wel iets, maar is bij heel veel mensen te laag.

VISCERAAL VET

Het visceraal vet is het vet rondom de organen en in de buik. Vaak een gevolg van een onvolwaardig voedingspatroon en zeer risicovol voor een goede gezondheid. Met de bodyscan wordt de hoeveelheid visceraal vet gemeten.

METABOLISCHE LEEFTIJD

Dit geeft de gezondheidsleeftijd van jouw lichaam weer. Dit kan hoger of lager zijn dan je werkelijke leeftijd.

BMR

De BMR waarde geeft de minimale hoeveelheid energie aan die je nodig hebt in rust. Want ook als je slaapt, verbrand je energie. Hoe hoger de BMR waarde, hoe sneller je lichaam evt. reservevet zal kunnen verbranden. Dit gebeurt als je jezelf gezonder gaat voeden en regelmatig beweegt.

ALLE METINGEN

Naast de bovengenoemde metingen zijn er nog een paar andere metingen die gedaan worden. Tezamen geven ze een goed beeld van je gezondheidstoestand en mogelijke risicofactoren. Je krijgt een uitgebreide uitleg en alles wordt ook via de mail naar je toegestuurd.

Naar de bodyscan

Wil je informatie over je lichamelijke gezondheidstoestand en mogelijke risicofactoren? Laat dan een bodyscan maken. Vanzelfsprekend met een duidelijke uitleg erbij.

Gratis oriënterend gesprek aanvragen

Vraag hier een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek met me aan. Nadat je een aantal vragen hebt beantwoord, help ik je graag om een keuze te maken die het beste bij jouw situatie past.